Karácsony 2023

Az adventi 4 hét várakozás véget ért, megérkezett karácsony ünnepe. Beteljesedett a prófécia, megszületett a földre az Isten Fia!
A délelőtti istentisztelet keretében 4 olyan édesapa tett bizonyságot a várakozásról, a születésről, a mindennapi életük megváltozásáról, akiknek az idei évben született gyermeke: Dobák Balázs, Győri Márton, Farkas János és  Szamosvölgyi Zoltán.
Az igei üzenet a Lukács 2:8-12 alapján szólt. A Biblia más karácsonyról szól, mint a világi filmekben megjelenő karácsony.

A bibliában van félelem, majd öröm. A pásztorok nagyon féltek, amíg a megjelent angyal üzenetét nem hallották,  hogy ne féljenek, mert nagy örömet hirdet. Ma is vannak félelmeink, melyek nyomasztanak, sőt, tönkre is tehetnek. A pásztorokhoz mennyei világosság érkezett: Isten létezik, láthatóvá lett a menny. Isten dicsősége vette őket körül, ettől ijedtek meg. Meglátták ebben a fényben bűnös, alkalmatlan voltukat. De Krisztus azért született, hogy megmentse az embert, így a pásztorokat és minket is. Az Üdvözítő született meg! Jézus magára vállalja a bűneinket, általa Isten az Atyánkká lett. Mert megszületett  nekünk a Megtartó, a Szabadító, az Üdvözítő!
 
Délután a gyermekek karácsonyával folytatódott az ünnep. Az ovisok énekkel, aranymondással és harangozással szereztek örömet, majd az iskolások két jelenetet adtak elő: az alsósok jelenetében angyalok jelentek meg a szolgáló térben, a felsősök jelenete Panon apó Jézus-várásáról szólt.
Az igehirdetés alapigéje Máté 2:1-9 volt: a napkeleti bölcsek megérkeztek keletről. Őket egy csillag vezette, de először rossz helyen, Jeruzsálemben keresték Jézust. A csillag tovább vezette őket és megtalálták a Fiút, benne a Messiást! Ezt Isten jelentette ki nekik. Így leborulva imádták a gyermeket, átadták ajándékaikat. Minden hívő megkapja a csomagját, a Lélek gyümölcseit, mint ajándékot. Osszuk ezt meg másokkal!
Közös csillagszórózással, énekléssel zárult az alkalom.
(írnok)