A csoport vezetőjét, Merényi Zoltánt kérdeztük szolgálatáról és az Ifjúságról.

Mióta tart a szolgálatod? Van-e az elhíváshoz kapcsolódó bibliai alapigéd?

Közel két évvel ezelőtt hívott meg a Váci Baptista Gyülekezet a Szokolyai Baptista Gyülekezettel közösen lelkipásztori szolgálatra. Vácon elsődleges feladatként az ifjúság tanítását, lelkigondozását kaptam.

Mit tartasz a küldetésednek a szolgálatodban?

Fontosnak tartom a fiatalok hitre nevelését, a rendszeres bibliai tanítás segítségével. Ezen túl segíteni őket az életvezetési kérdéseikben is (pályaválasztás, párválasztás). Fontos, hogy a fiatalok megtalálják helyüket a helyi gyülekezetben, ahol szolgálatokat végeznek.

Mi valósult meg eddig ebből?

A tanítás heti rendszerességgel történik, de mellette tanítványozó kiscsoportokat is elindítottunk hétköznaponként, ahol a fiatalok a Biblia igazságairól beszélgetnek. Hálásak vagyunk azért, hogy sokan csatlakoztak kívülállóként is a csoportunkhoz. Igyekszünk befogadó közöséggé formálódni.

Mutasd be a csoportod röviden!

Ifjúságunkba körülbelül 35-50 fiatal tartozik. Ifjúsági óráinkat péntek esténként tartjuk, ahol a tanítás mellett, éneklünk, játszunk, és időt adunk a közösség ápolásának, beszélgetéseknek is. Csoportunkba 14 és 25 év közötti fiatalok járnak.

Miért jó ebbe a csoportba tartozni?

Jó közösség, tartalmas időtöltés egy védett környezetben. A fiatalok segítséget kapnak problémáik, konfliktusaik kezelésében, életreszóló barátokra találhatnak.

Mik a jövőre vonatkozó terveid a szolgálatban?

Rendszeresen szervezünk az ifjúsági órákon túl táborokat, csendesnapokat, konferenciákat. A jövőben terveink szerint még több szabadidős programot szeretnénk szerevezni a fiataloknak.

Mit szeretsz csinálni szabadidődben?

Családommal foglalkozom, játszom a kislányommal, olvasok, szeretem a jó filmeket, szeretek kirándulni a természetben.

Az ifjúság minden pénteken 18 órától találkozik a gyülekezet ifi termében.
Várunk Téged is!