A csoportvezető házaspárt –  Szabó Diát és Árpit kérdeztük szolgálatáról és a Házaskörről.

 

Mióta tart a szolgálatotok? Van-e az elhíváshoz kapcsolódó bibliai alapigétek?

A házasköri szolgálat vezetésébe 2018 januárjában kapcsolódtunk be . Alapigénk a Prédikátorok könyvének 4 fejezetének 9-12 verse .

Mit tartotok a küldetéseteknek a szolgálatotokban?

Szolgálatunk fő küldetése két pilléren áll. Mindkettő egyaránt fontos számunkra. Az első egy belső misszió a gyülekezetben, melynek célja, hogy gyülekezetünket erős házaspárok, erős családok alkossák. A második a külmisszió, mely által Krisztust még nem ismerő házaspárok ismerhessék meg, hogy Isten miként gondolta el a házasság intézményét, működését. Ezt megismerve közelebb kerülhessenek egymáshoz a házaspárok, majd az ebből fakadó áldások megtapasztalása után el tudjuk őket vezetni az áldások forrásához. Ezenkívül szolgálatunknak tarjuk házaspárok tanácsolását, lelki gondozását, az értük való közbenjárást .

Mi valósult meg eddig ebből?

Tanúi lehettünk házasságok megerősödésének, megújulásának és megmenekülésének.

Mutassátok be a csoportotokat röviden!

Alkalmainkat olyan házaspárok látogatják, akik elkötelezettek az iránt, hogy házaséletüket Isten útmutatása szerint kívánják megélni a Biblia alapján. Készek ebben fejlődni és formálódni.

Miért jó ebbe a csoportba tartozni?

Mindannyian kegyelemre szoruló bűnösök vagyunk, így senki nem gondolja többnek magát a másiknál. Egymást segítve, egymást tanítva szeretnénk Istentől rendelt céljainkhoz közelebb kerülni.

Mik a jövőre vonatkozó terveitek a szolgálatban?

Erőteljesebb külmisszió megvalósítása, hogy be tudjuk teljesíteni az Úr parancsát és tudjunk só és világosság lenni a körülöttünk élő házaspárok számára. Ha a mai időkben valamit nagyon támad a sátán, akkor az a házasság, rengeteg kapcsolat szenved sérüléseket. Ezekbe a sérülésekbe minden második házasság belehal Magyarországon. Ezen a területen szeretnénk betölteni a só funkcióját: azaz megállítani a romlást!

Mit szerettek csinálni szabadidőtökben?

Szeretünk egymásra elkülönített időt eltölteni , ha tehetjük akkor ezt az időt egy kirándulásra , túrázásra fordítjuk.