Gyerekbemutatás és vendégünk a BVSZ elnöke – 2023.11.19.

A Tovább Jézussal c. rendezvény, evangelizációra érkezett vendégek közül  vasárnap délelőtt vendégünk volt a Baptista Világszövetség elnöke, Tomas Mackey testvér, aki Varga Ottó, egyházunk titkárának társaságában érkezett hozzánk.
Varga Ottó köszöntötte a gyülekezetet, majd az igehirdetés szolgálatát  Tomas Mackey  testvér  végezte a Máté 28:19 alapján. Istennek a gyülekezete felé 3 parancsa van:

1. A gyülekezet tegyen tanítvánnyá minden népet! A tanítvány azt jelenti, hogy Jézus szerint él minden helyzetben. A tanítványok Jézus mellett tanultak elméletet és gyakorlatot. 2. A gyülekezet Isten kezében van, az Ő eszköze, általa figyelmeztet, ölel körül, az Ő kinyújtott keze. 3. Gyakoroljuk a szeretetet, így tudjuk szeretni Istent és a környezetet. Nagy hiány van a szeretetből. Könnyű mondani, hogy szeretünk, de a kérdés az, hogy a környezetünk tapasztalja-e ezt? Csodák akkor vesznek körül, ha képesek vagyunk szeretni. A szeretet megértő, tud hallgatni, az ellenséggel is együtt tud lenni.
 
Az istentisztelet második részében gyermekbemutatással folytatódott az alkalom: Győri Marci és Eszter hozta el harmadik gyermekét, Hangát, hogy imádkozzanak érte Isten és a gyülekezet előtt, kérve Istenünk áldását a kisdedre és az egész családra. Meláth testvér I.Mózes 6:9 alapján szólt: Noé igaz ember volt, és Istennel járt. Legyen igaz ez a Győri családra is. Szükség van erős, hívő családokra! Járjanak Istennel, éljenek példaként – a gyermekek előtt is!  A szülők, majd lelkipásztorunk kért áldást a kis Hanga életére, majd Hodorova Eszter és Temesi Erik köszöntötte a nagycsaládot a gyülekezet és a baráti kör nevében. Végül a gyermekek köszöntötték legifjabb társukat. 
Isten áldja és és óvja a Győri családot!
(Írnok)