Bemerítés – 2023.11.12.

November 12-én vasárnap délután hat hitét megvalló testvér bemerítésére került sor a váci imaházban. Isten a gyülekezet családjaiból négy gyermeket választott ki a követésére, melléjük pedig két testvért hívott el, akik ismerőseik biztatására kezdtek el a gyülekezet közösségébe járni. Mindkét esetben nagy az öröm. Jó látni Isten gondviselését a gyülekezeti családok életében, másrészt boldogító, amikor a gyülekezet közösségén kívülről érkezik valaki, aki hitét megvallva a gyülekezet tagjává akar válni.

Együd Melinda, Tóth Nikolett, Tóth Noémi, Balogh Bettina, Nagy Réka és Nagy Zsombor bizonyságtételeit hallgathattuk meg. (Melyeket a nevekre kattintva olvashatunk)
A hitvallást és a bemerítést Gáspár Botond a gyülekezet ifjúsági lelkipásztor végezte.

 Meláth Attila lelkipásztor igehirdetésben az Apostolok cselekedetei 16. rész 24-35 verseket alapul véve arra hívta fel a figyelmet, hogy Isten megengedi a szabadulást bármilyen nehéz helyzetből is. Fontos, hogy a megpróbáltatások alatt ne adjuk fel a küzdelmet, imádkozzunk és magasztaljuk Istent, ahogyan Pál és Sziláz is ezt tették a börtönben. A világunkban jelenleg is erőteljes szellemi harc dúl Isten és az örök ellenségünk között. Ezért Isten azt szeretné, ha az ő tábora növekedne. Jézus Krisztus már megnyerte a háborút és azóta Isten Szent Lelke élhet bennünk, amely éltet és szolgálatra hív. Jézus a hit, a remény és a szeretet útján emel magához, meghallgat és hitet ad a szívünkbe.

Az istentisztelet közben énekkari szolgálatok hangoztak el Kolesza Judit vezényletével, zongorán Erdei István kísért. Az ünnepi alkalmat szeretetvendégség zárta.

M. Anita