A Fény

“Fordulj a fény felé, akkor mögéd kerül minden, ami sötét!”  – olvastam a minap az Áhítat könyvünkben.
Sokszor kerülünk nehéz helyzetbe, amikor csak a pislákoló fényt vagy még azt sem látjuk.
Fiam sérült emberként él a Fogd a Kezem Alapítvány Lakóotthonában. 9 sérült (szellemi, mozgás) fiatal él együtt, szerető gondozók látják el őket. Van egy napközbeni foglalkoztatójuk, ahová dolgozni járnak; ki – mit, képességének megfelelően végez. Ezért némi kis zsebpénzt is kapnak. Van gyertyaöntő-műhely, kézműves-műhely és egyéb lehetőségek, ahol foglalkoznak velük.
Bizony sokszor vannak anyagi gondok az alapítványnál. Például felújításokra váró feladatok. Ez van a lakóotthonnál is pl. akadálymentesítés, fürdőszoba felújítása stb. Kevés olyan pályázatot írnak ki, ami pénzügyi forrást is jelent. Így mi ,szülők is próbálunk segíteni pl. gyertyák eladásával.
Nekem is eszembe ötlött, hogy a gyülekezetünkben is lehetne megszólítani a testvéreket, így karácsony időszakában. Megkérdezve az Elöljáró testvéreket, lehetőséget kaptam gyertyákat kiállítani.
Szerény mennyiséggel és árakkal próbálkoztam. Nem egészen 1 óra alatt a megállapított ár többszöröse gyűlt össze kedves, adakozó testvéreimtől.
Az Úr ösztönzésével indított lehetőség valósággá vált és megsokszorozta azt!
Köszönöm Uram, hogy a gyertya fénye, ami felgyúl a szobákban, a szívekben is fényt gyújtott!

(Görözdi Marianna)