Összefoglaló a 31. váci baptista ifjúsági konferenciáról (2023.10.20-22.)

Istennek hála gyülekezeti fiataljaink szervezésében idén is sor kerülhetett egy újabb, immáron 31. váci baptista ifjúsági konferenciára. A háromnapos rendezvény során, melynek házigazdái Tóth Laura és Józsa Gedeon voltak, több mint 250 lelkes résztvevő hallgatta végig a tanításokat és dicsőítette az Urat!

A téma (Be real! Azaz: Légy önmagad, légy valódi!) napjaink egyik lényeges kérdésére világított rá. Arra, hogy merjünk önmagunk lenni, vállaljuk azt, akik Istenben vagyunk. Ehhez kapcsolódtak a hétvége előadásai, programjai is.

Pénteken 16.30-tól folyamatosan érkeztek a Kárpát-medence minden tájáról a fiatalok, hogy találkozhassanak Istennel és egymással. A hétvégét Gáspár Botond, ifjúsági lelkészünk nyitotta meg imádsággal. Az ismerkedős játékot Ruskó Dominik váci ifis vezette le, majd Révész Áronnak köszönhetően megtudtunk néhány információt Kazahsztánról, ahol a kereszténység csak kis számban képviselteti magát. Különösen nehéz helyzetük miatt Áron imádságra buzdított mindenkit. Áron buzdítása után a teljes hétvégén szolgáló Tiszántúli Kerületi Dicsőítőcsapat vezetésével hangolódtunk rá az esti tanításra. Ez két csoportra bontva zajlott le, az egyik csoportban Szilágyi Lilla tartott előadást a fiúknak, a másik csoportban Gáspár Botond pedig a lányoknak. Az est hátralevő részében pedig a teaház és társasjáték szoba nyújtott kellemes kikapcsolódási, beszélgetési lehetőséget a fiataloknak.

A szombati programsorozatot bemelegítő gyakorlatokkal és dicsőítéssel indítottuk. 9.30-kor kezdődött Sipos Márk, a Szegedi Új Remény Baptista Gyülekezet lelkipásztora első előadása, mely A jó, a rossz és a csúf? címet kapta. A tanítás fő gondolata Isten és az ember jellemzői voltak, ill. az ember érzelmeit mutatta be a Biblia tükrében.

Délben finom ebédben részesültünk, a menü rántott húsból, rizsből, burgonyapüréből és csemegeuborkából állt.

13.30-tól részt vehettünk az első szemináriumon, ahol Arkadiy Naydenov ukrán származású misszionárius a szolgálat, a család és a misszió fontosságáról beszélt angol nyelven. A tanítás ideje alatt Katona Illés, lelkes ifisünk tolmácsolt magyarra. A második szemináriumon egy online alkalmazás segítségével anonim módon kérdéseket tehettek fel a konfi résztvevői Gáspár Botondnak és Sipos Márknak.

A lelki éhség csillapítása után újabb lehetőség kínálkozott 17.00-kor a testi éhség csillapítására is, ekkor jött ugyanis az uzsonna ínycsiklandó szendvicsekkel és süteményekkel.

18.00-kor következett az esti alkalom, amely szintén dicsőítéssel kezdődött, majd Sipos Márk második előadásával folytatódott. Itt megtanulhattuk, hogy egy keresztény ember számára az egyik legfontosabb dolog az Isten előtti őszinteség, és a Jézusban való hit nyilvános felvállalása. A tanítást dicsőítés zárta. Ezután ismét a teaház és a társasjáték szoba nyújtott lehetőséget baráti beszélgetésekre, közös imádkozásra vagy éppen felhőtlen szórakozásra.

 

A vasárnapi záróalkalom elején Tóth Zoltán gyülekezetvezető testvér köszöntötte a fiatalokat és a váci gyülekezet tagjait. A zenei szolgálat után Sipos Márk igehirdetése következett Teljes öröm van házadban… címmel, majd az újbóli dicsőítés után Gáspár Botond köszönetnyilvánítása és Meláth Attila, gyülekezetünk lelkipásztorának záróimádsága hangzott el. A konferencia sajnos, nagyon gyorsan véget ért, de bízunk benne, hogy jövőre ismét lesz váci konfi, és együtt dicsőíthetjük, szolgálhatjuk az Urat!

Köszönjük Istenünknek a teljes hétvégét, a Váci Baptista Gyülekezetnek pedig a kitartó szolgálatot, az imatámogatást! Köszönjük az imaszolgálatosok, a konyhai szolgálatosok, a technikusok, a szállásadók, a parkoltatók, a regisztrációsok és mindenki más munkáját, szeretetteljes odaszánását!

Találkozzunk újra jövőre is! 😊

T.Erik