Szűcs Dorottya bemutatása: 2019. június 23.

Ismét egy újszülött gyermeket hoztak el szülei ezen vasárnap délelőtt, hogy áldást kérjenek rá. Szűcs László és Kata első, Dorottya nevű gyermekéért imádkozhattunk. Meláth testvér a 127.Zsoltár 3 .versét olvasta fel: Isten áldása van a Szűcs házaspáron, ezt igazolja az ajándék, a gyermek is. Ha rábízzák továbbra is életüket, Isten akkor is gondot visel a kis családról,  amikor tanácstalanok lesznek pl. a gyermeknevelés során. Legyen meg Isten akarata az életükben! A szülők és a lelkipásztorunk imádsága után a gyermekek és Meláthné Kati köszöntése hangzott el.

Az igehirdetés alapgondolata János 10:27-30 alapján szólt: A még hitetlenkedő emberek felé mondta el Jézus ezt a példázatot, amit ott mindenki értett. Az Atya és Jézus egy személy, de ezt mindenkinek magának kell felismerni. Jézus az életadó jó pásztor, Ő megy elől, vezetni akar. Ha meghalljuk a hangját és engedelmeskedünk Neki, követjük Őt, akkor örök életre, az üdvösségre vezet.
A nyáj tagjai közösségben vannak egymással. Jézus a legmélyebben lévő embert is hívja, mert szereti Őt is, annak ellenére, hogy ismeri. Ha Jézust követjük, biztonságban vagyunk: senki nem ragadhat ki a kezéből, nem távolíthat el Tőle semmiféle külső erő!
(Írnok)