2019 június 16  –  gyermekévzáró

Ez a vasárnap a gyermekekről szólt. A délelőtti istentisztelet keretében volt a gyermekek évzárója: számot adtak az évben tanultakról.
Az alsósok 12-13 fővel és 3 tanítóval voltak együtt az évben, az Egyiptomból való kivonulással, a pusztai vándorlással foglalkoztak. Foltot ragasztgató manócskákról adtak elő jelenetet. 

Az ovisok aranymondásokat mondtak, énekeltek, harangoztak.
A felsősök jelenet keretében azt mutatták be, hogyan kapunk válaszokat az aktuális kérdésekre az igeversek által. Ez a csoport az idén tanult leckékből hozott még 1-1 igeverset, és egyesével elmondták az évben megtapasztalt kedves élményeiket. 8 fő búcsúzott idén a csoporttól: Bahor Tamara, Balogh Anna, Józsa Gedeon, Loós Virág, Meláth Botond, Nagy  Zsombor, Sipos Bendegúz és Tóth Nándor. Isten áldja Őket az ifjúságban, találják meg a helyüket!

 

 
Az istentisztelet 2. részében gyermekbemutatásra került ismét sor: Kovács Péter és Gombai Enikő hozták el másodszülött gyermeküket, Nórit, hogy imádkozzunk érte. Meláth testvér Sámuel 1:27 alapján köszöntötte az immár 4 tagú családot. Isten meghallgatta a gyermekért mondott imádságokat. Legyen ez feladat  továbbra is: kísérjék imában a gyermek, gyermekeik útját. Az édesapa imája után áldást kérő imádságot jeltolmács segítségével a nagypapa mondott a gyermek és a család felett. A gyermekek köszöntése után Jóföldi Abby adta át a gyülekezet jókívánságát.
 
A délelőtt harmadik részében Meláth testvér az Efézus 6:1-4 alapján szólt az ünneplő gyülekezethez: egyre kisebb az a kor, amikor a szülő még nevelni tudja gyermekét. A szülő egy apát és egy anyát jelent. Átértékelődött a világ, annak értékrendje. Előtérbe került a “nekem jogom van” szemlélet. A bibliai elvek nem változtak. Az édesapáknak fontos szerepe van a gyermeknevelésben. Nem vonulhatnak ki a családból. Az apák feladata a nevelés, a szeretettel való intés, a szeretet és a fegyelmezés közti egyensúly megtalálása. Ne feledjük: az életünk is tanít, nem csak a szavaink. Az apák Istentől kapták a felhatalmazást erre a szerepre, annak minden következményével együtt. Teljesítsük feladatunkat!
(Írnok)