Ifjúsági találkozó – 2022.10.21-23.

Kedves Testvérek!

Ha az Úr éltet és engedi, október 21. és 23. között tartjuk meg az ifjúsági találkozót.

Mivel a konferencia egész hétvégés lesz, ezért a gyülekezet segítségét szeretnénk kérni a vendég fiatalok elszállásolásában (péntek és szombat éjszaka) és némileg az ellátásukban (vacsora, reggeli).

Arra kérjük azokat, akik tudnak fogadni néhány fiatalt, hogy minél előbb jelezzék ezt Balogh Annának. Anna elérhetősége: +36 30 6371888

Előre is köszönjük, ha imádkoznak a konferenciáért és vállalnak szállásadói szolgálatot ezen a hétvégén.

Köszönettel:
az ifjúsági vezetők

Gyülekezeti alkalmak

Egyelőre nem kötelező a szájmaszk viselése a gyülekezet alkalmain, de továbbra is bárki viselhet maszkot.

Továbbra is kérjük a belépésnél a kézfertőtlenítést.

Továbbra is kérjük, hogy csak egészségesen jöjjünk az imaházba. Aki légúti betegség tüneteit (nátha, torokfájás, köhögés, láz) vagy emésztőrendszeri fertőzőbetegség tüneteit (émelygés, hányás, hasmenés) észleli magán, szeretettel, de határozottan kérjük, hogy ne vegyen részt személyesen a gyülekezet alkalmain, hanem az élő közvetítéshez csatlakozzon.

 

HÍREK

Gólyahír – Molnár Benett

Örömmel adunk egy újabb baba érkezéséről hírt. 2022.09.24-én megszületett Molnár Norbert és Nagy Andrea kisfia, Benett.  Bár kicsit hamarabb érkezett, mint várták, a 2200 grammos és 50 cm-es csöppség és anyukája is jól vannak! Isten adjon növekedést, egészséget és sok örömet!

(vi-l-ma)

Gyerekbemutatás- Czerovszki Lelle – 2022.09. 18.

Folytatódott a gyermekbemutatások sora. Ezúttal Czerovszki Dániel és Berni hozta el másodszülött kislányát, Lellét, hogy imádkozzanak érte  Isten és a gyülekezet  előtt. Lelkipásztorunk a Zsidókhoz írt levélből vett idézet alapján arról szólt, hogy a szülőknek nem kell rejtegetnie a gyermeket, ajándékként vihetik Isten elé. Felhívta a szülők figyelmét, hogy tegyék ezt naponta Hannával és Lellével: vigyék imában Isten elé Őket. Formálják, neveljék a gyermekeket a nekik megfelelő módon. A szülők, és Meláth testvér imája után a gyermekek köszöntötték a kis Lellét. Isten áldja a kibővült családot!

(tovább…)

Kérdések és válaszok

Isten létezését minden kultúrában, minden földrészen hitték és hiszik az emberek. Ha belegondolunk a világ bonyolultságába, az élet összetettségébe, akkor nehezen tudjuk elképzelni, hogy mindez a vak véletlen eredménye lenne. Ezeken a logikai érveken túl a Biblia beszámol arról, hogy Isten Fia megjelent ezen a bolygón és bemutatta nekünk az Atyát. Szavait, tanításait kortársai jegyzeték fel számunkra.
A Biblia szerint Jézus Krisztus Isten Fiának tartotta magát. Éppen ezért ítélték őt halálra, hiszen ez a korabeli vallásos emberek szerint istenkáromlásnak számított. Élete során sok csodát tett (gyógyított, ördögöket űzött, halottakat támasztott fel), és tanított Isten országáról. Halálra ítélték vallásos fanatikusok, kínhalált halt, de három nappal halála után életre kelt. Kijött a sírból és sok embernek megjelent. Követői a feltámadás hitét hirdették, így indult el a kereszténység.
Minden kultúra, vallás próbált választ találni az emberiség legfontosabb kérdésére. A Biblia tanúsága és hitünk szerint az életnek nincs vége a halállal. Az ember új és romolhatatlan testben fog feltámadni, és az örökkévalóságot vagy a mennyben, vagy a pokolban tölti majd. Az üdvösség alapja és útja egyedül Jézus Krisztus megváltói műve. Az emberek az alapján lesznek megítélve haláluk után, hogy hogyan viszonyultak Jézushoz.
Minden ember bűnös – így ír rólunk a Szentírás. Ez azt jelenti, hogy Istentől elválasztva születtünk a világra. Saját cselekedeteinkből, elhatározásunkból képtelenek vagyunk ezen az állapoton változtatni. Isten adott egy megoldást problémánkra. Elküldte Fiát a világra, aki a mi bűneink büntetését szenvedte el a kereszten. Mindazok, akik felismerik elveszett állapotukat és hittel megragadják Jézus megváltását, azok megszabadulnak bűnük terhétől és örök üdvösségben részesülnek. Ezt a folyamatot nevezi a Biblia megtérésnek.
Isten egy személyes kapcsolatra hív bennünket. Ez a kapcsolat, hasonlóan az emberekkel való kapcsolathoz a beszélgetések és találkozások által mélyül. Istennek imádságban kiönthetjük szíveinket, elmondhatjuk neki kétségeinket, kérdéseinket, panaszunkat, örömeinket, szomorúságainkat, legféltettebb titkainkat, kéréseinket. Kérhetjük segítségét egy nehézség megoldásában, kérhetünk tőle bocsánatot, ha rossz döntéseket hoztunk, vagy helytelenül cselekedtünk, beszéltünk. Az imádságban kifejezhetjük köszönetünket és tiszteletünket Isten felé, dicsérhetjük az Ő személyét. Imádkozni lehet egymagunkban és közösségben is.
A Biblia az emberiség legtöbbet olvasott és legtöbb nyelvre lefordított könyve. 66 könyvből áll, melyet Istentől ihletett emberek írtak több mint ezer év alatt. A Bibliából megismerhetjük Istent és önmagunkat is. Útmutatást találunk életvezetési és erkölcsi kérdéseinkre. Hisszük és tapasztaljuk, hogy a Biblián keresztül Isten személyesen szól hozzánk.
A gyülekezet az Istenben hívő és Istent keresők közössége. Nem egy zárt, hanem minden ember számára nyitott közösség. A gyülekezetben egymást erősítjük, segítjük a hitnek az útján. Közösségi alkalmainkon közösen imádkozunk, éneklünk, hallhatjuk a Biblia tanítását.