Bemerítés – 2022.11.20.

Énekünk szerint öröm van a mennyben egy bűnös felett, ha megtérve hazaérkezett. Most hatszoros lehetett az öröm, hiszen 6 fiatal adta át életét Jézusnak és pecsételte meg hitét a bemerítés által: Józsa Eszter, Sipos Panni, Sipos Bendegúz, Sára Sándor, Szabó Attila, és Nagy Botond. Az ünnepi istentisztelet a fehér ruhások bizonyságtételével kezdődött. Elmondták, hogyan szólította meg őket Isten, hogyan jutottak döntésre hosszabb-rövidebb vívódás után. Utána Gáspár Botond kérdéseire közösen hitvallást, fogadalmat tettek, majd ezt a bemerítkezés által megpecsételték.

Az igehirdetés alapja az Apostolok Cselekedetei 22:16 alapja volt. Meláth testvér hirdette: Isten, Jézus, a Szentlélek ma is élő valóság! Ezt a fiatalok is megtapasztalták, ők a bizonyságai  ma ennek. Jézus szeret, óv, vezet, az a célja, hogy minden embert Istenhez vezessen. Ő az egyedüli út. Ő meghalt a bűneinkért, életét adta értünk, így meg tud szabadítani mindenkit, aki hozzá jön. Be akar jönni az életünkbe, kopogtat. Engedjük be, fogadjuk el Őt!
Új testvéreink visszaérkezése után áldást kérő imádságok hangzottak el értük Gáspár Botond, Tóth Zoltán és Meláth Attila részéről. A gyülekezet nevében Tóth Zoltán köszöntötte az új tagokat.
Szeretetvendégség zárta az alkalmat, ahol mindenki más is köszönthette új testvéreinket.
Isten áldja meg életüket, vívják meg hűségesen a hit harcát! 
(írnok)