Hálaadónap 2022

Itt az ősz, a szüret, az “öröm-szüret”, a hála-ok szüret ideje. Ezen a hétvégén gyülekezetünkben is sor került erre. Délelőtt és délután is több testvér vette sorba: mi mindenért hálás.
Volt teológusunk, Papp Barnabás, jelenleg ócsai lelkipásztor volt egész nap a vendég igeszóló. 

A délelőtt folyamán a Zsolt 50 és az özvegyasszony két fillérje példázat alapján szólt. Isten szólni akar hozzánk, mi pedig ajándékot, áldozatot akarunk adni Neki. De Ő szólni akar először hozzánk. Szabadítását elkészítette, ezért nem kell nekünk más Isten! Hálából tesszük, ami kedves Őneki! Dicsőítsük, keressük Őt minden körülmény között! A nyomorúság idején is!  A Biblia tele van ígéretekkel. Ha megszabadított minket, akkor kicsordul a hála a szívünkből és Ő meg tudja mutatni így azt az utat, amin járnunk kell. Ne térjünk le róla! A szolgálatainkat is a szabadulásunk, megváltásunk lencséjén keresztül kell néznünk; ha nem így tesszük, nyűgként éljük meg, miközben Istennek úgy adhatunk valójában, ha másoknak adunk! 
 
Délután I.Sámuel 1. alapján szólt: Isten nem felejti el a megtört szívűeket. A történetben szereplő Anna is ilyen volt. Anna szerette volna visszaadni az Úrnak azt, amit Tőle kapna; a születendő gyermekét. Megtört szívvel nehéz másokat szeretni. A legnagyobb szomorúság az önmagunk megváltoztatásának nehézsége feletti szomorúság. Isten elé kell ezt is hozni, Jézus velünk van a csüggedésben. Ő az, aki bekötözi a megtört szíveket és meggyógyítja őket! Ha kapunk valamit Istentől, azt visszaadjuk neki? Mi mit ajánlunk fel Neki? 
Az öröm-hála szüreten részt vettek: Meláth Gergely, Jolsvay Rita, Dobák Balázs, Lakatiné Kulcsár Kitti. Délután az ifjúság, Marosvölgyi Levente, a gyerekcsapat, Hodoroga Péter, Bíró-Timár Dorka, Szabó Árpád, Temesi Erik.
A zenei szolgálatok az énekkar részéről hangzottak.
Az alkalom után szeretetvendégség keretei között erősíthettük a testvérkapcsolatot.