2022.09.11. Gyerekbemutatás: Cserepka Joel

A mai istentisztelet keretében újabb kisgyermeknek örülhettünk.
Az igehirdetés alapja továbbra is Nehémiás könyve volt. Kettős érzés volt Nehémiásban: félelem a külső körülmények miatt, ugyanakkor hit az Úr vezetése miatt. Nehémiás mozgósította a népet: építsék fel a kőfalakat. Ezek prófétai szavak voltak, de ez nem mentesít a gondok, problémák alól. Azt viszont jelenti ez, hogy Isten megáldja a dolgozókat!

Nehémiás imádkozó ember volt, így tudott gyümölcsöt teremni és így tudunk mi is. A prófétai szó felelősséget és kötelezettséget is jelent egyben. Az ellenség is támadja az Isten munkájában résztvevőket. Elcsüggedhetünk, elfáradhatunk, de nem állhatunk meg, mert akkor nem jutunk a célba. Isten támogat, bíztat a munka közben, az út során. Ne féljünk, hanem higgyünk! 
Az igehirdetést követően Cserepka Benjamin és Evódia hozta el elsőszülött gyermekét, Joelt, hogy imádkozzanak érte a gyülekezet előtt. Meláth testvér köszöntésében elmondta: olyan nevet kapott gyermek, ami alapján mind Ő, mind a szülők hitvallást tehetnek szinte naponta az Élő Istenről. Ézsaiás 41:9-10 alapján bíztatta a szülőket, hogy a fárasztó, de csodás  gyermeknevelési feladatok közben bízzanak Istenben! A szülők és Lelkipásztorunk kért áldást a kisgyermek életére. A gyermekek köszöntötték utána legifjabb társukat.
Isten áldja a kis családot!
Az istentisztelet végén a tinik számoltak be nyári táborozási élményeikről.
(írnok)