Gyerekbemutatás – Révész Flóra – 2021. július 18

Ezen a vasárnapon a fiatal korosztály több generációja volt a gyülekezet előtt.
Az istentisztelet elején az ifjúság számolt be karádi csendes hetéről: énekekkel színesítve Tóth Nándi, Boros Rebeka, Pokorny Panna és Meláth Levi mondta el: mit csináltak, mit kaptak, mit tanultak a héten.
Majd az idén volt nyolcadikosok  köszöntése, “búcsúztatása” következett.: 11 fő került át a vasárnapi iskolából az ifjúságba. Egyik tanítójuk, Zeni mondta el jókívánságait számukra.
Végül a legkisebbek is sorra kerültek: Révész Attila és Lilla hozta el negyedik, legkisebb gyermekét, Flórát, hogy imádkozzanak a gyülekezet előtt érte.

Meláth testvér a Zsoltárok 127:3 alapján szólt a családhoz: a gyermek minden nehézség ellenére is ajándék. A szülők a támaszok, a példaképek számára. Soha nem szakad meg a kapcsolat a szülő és a gyermek között. Sose felejtsék el, hogy mindig áldásként tekintsenek a gyermekeikre a szülők, még a nehéz pillanatokban is! Lilla, Attila és Meláth testvér imádkozott ezért.
Az igehirdetés alapja az Apostolok Cselekedete 10:7-től kezdődő történet volt. Nem csak Kornélius, hanem Péter megtéréséről is szól ez az igerész.  A misszióparancs ebben a történetben lép újabb szakaszba: a Föld végső határa itt lép ki a zsidóság köréből. Ezt Péternek is el kellett fogadni: Isten nem személyválogató! Kornéliusz nem az angyal beszéde által tért meg, hanem Péternek kellett elmondani az örömhírt. Ne mondjunk le senkiről, hogy az ő megtérése lehetetlen! Legyen barátaink, ismerőseink előtt különböző, kívánatos az életünk. Legyünk jó eszközök Isten kezében és a Szent Lélek elvégzi a munkáját!
(írnok)