Jönnek próbák

“Jönnek próbák kisértések, jól esnék az enyhülés”  – mondja az énekíró. Valóban jól esnék már az enyhülés. Mindenkit szeretettel üdvözlök.
Az utóbbi hetekben Jób könyvével foglalkoztam és nagyon sok gondolat ébredt bennem.


Ismerjük Jób könyvét. Jóbról azt írja a Biblia, hogy feddhetetlen életű Istenfélő ember volt, aki kerülte a rosszat. 7 fia és 3 lánya volt. Többszáz juha, tevéje, igás ökrei és jószága, és sok szolgája. Minden keleti embernél tekintélyesebb volt. Áldás volt az életén és keze munkáján, minden munkájában jó szerencsés volt. Elmondhatjuk mai szóhasználattal élve, hogy családjában dübörög a gazdaság. Ebben a helyzetben érkezett egy hírnök, aki elmondta, hogy jött az ellenség, és az állatokat elhajtották és a szolgákat kardélre hányták. Még be sem fejezte a hírnök a mondanivalóját, máris jött egy másik hírnök, aki arról számolt be, hogy jött egy nagy szél és az örömünnepet ülő gyermekeit az összedűlő ház maga alá temette. Majd Jób testén rosszindulatú fekélyek jelentek meg. Rövid szempillantás alatt összeomlott a gazdaság, megszűnt a nagycsalád, sőt rút, panaszt okozó betegség jelent meg Jób testén. Vajon Jób nem gondolkodott úgy, mint ahogy a Zsoltáros fogalmazza meg: “Nem illet téged a veszedelem, és csapás nem közelget a sátradhoz, mert az ő angyalainak parancsolt felőled, hogy őrizzenek téged minden utadban.” Ehhez az ígérethez képest valami más történt, pedig Jób Istenfélő ember volt.
Ma már minden gyülekezeti tagunk kérdezősködik, hogy mikor jön vissza az az időszak, amikor ismét együtt szolgálhatunk az imaházban. Hogy ez az időszak minél hamarabb bekövetkezzen, ez közös feladatunk. A nyájimmunitást nem egymás megfertőzésével, hanem a védőoltással kell kialakítani. Ne tiltakozzunk a védőoltás ellen, hanem oltakozzunk. A betegség sokkal veszélyesebb, mint a védőoltás néhány csekély mellékhatása. Persze, ha te azt gondolod, hogy van mustármagnyi hited, hogy nem kapod el a betegséget, sőt nem is veszélyezteted a környezetedet, akkor legyen a te hited szerint. De itt van előtted Jób élete és története, ennek ismeretében ezt ismét gondold át. Vigyázzatok és imádkozzatok! Oltakozzunk, és ne engedjük magunkat félrevezetni, mert az oltásnak nem következménye a Covid mutáns! Tartsuk meg a maszkviselés szabályait és a távolságtartásban legyünk szabálykövetőek, és felhívom a figyelmet a kézmosás fontosságára, a lakásunkba hazaérve cseréljük le az utcai cipőt!  Oltakozzunk!
Isten áldja meg a testvéreket!

dr. Laczkovszki Győző