2020.10.11.10:30: Gyerekbemutatás – Lakati Rebeka

Ezen a vasárnapi istentiszteleten gyermekbemutatásnak örülhettünk gyülekezetünkben: Lakati András és Kulcsár Kitti hozta el második gyermekét, Rebekát, hogy imádkozzunk érte, kérjük Istenünk áldását kis életére. A gyermekbemutatás szolgálatát id. Kulcsár Tibor testvér, Rebeka dédpapája végezte.

Tibi bácsi Mózes könyvéből vett igevers alapján szólt: sok titok vár még a családra, de nem kell félni, mert nem a magunkéi vagyunk. Isten számon tartja Rebekát is A szülőknek el kell majd Vele számolni. A lelki neveléséhez a Biblia ad tanácsot. A szülők és Tibi bácsi imádkozott a csöppségért. A legifjabb gyermeket a “saját csoportja” a gyermekhad köszöntötte, majd a barát, Meláth Richárd szólt a szülőkhöz.
Két bizonyságtételt hallgathattunk meg a megtapasztalásaikról az igehirdetés előtt: Sipos Noémitől és Kulcsár Ritától.
Az igehirdetés szolgálatát ezen a vasárnapon Baranyi László testvér végezte az Apostolok Cselekedetei 10 alapján: legnagyobb öröm a bűnből való megszabadulás. Egy pillanat alatt bekövetkezhet a teljes változás. Rajtunk áll csak az elfogadása! Dobókockák vagyunk, akiknek az életét mindenki másik oldalról látja. Isten felülről nézi. Kornéliuszt mindenki ugyanolyannak látta: teljes volt az összhang hite és cselekedete között. Legyünk olyanok,akiket mindenki ugyanúgy lát. Ne legyünk eldobhatóak, fontosak a kapcsolataink.
Isten mindenkihez egyénileg közelít., mindenki fontos az Ő számára!
(írnok)