Elhiszed, hogy képes vagyok megtenni? (1.)

“Amikor Jézus továbbment onnan, csatlakozott hozzá két vak, és ezt kiáltotta: “Könyörülj rajtunk, Dávid Fia!” Mikor bement a házba és odamentek hozzá a vakok, Jézus megkérdezte tőlük: “Hiszitek-e, hogy meg tudom ezt tenni?” Ezt felelték: “Igen, Uram!” Ekkor megérintette a szemüket, és ezt mondta: “Legyen a ti hitetek szerint!” És erre megnyílt a szemük.” (Máté 9:27-30)

Nem sokkal a Dallas Theologycal Seminary (Dallasi Teológiai Szeminárium) 1924-es alapítása után, az intézmény kis híján csődbe ment. A hitelezők már kitűzték a napot, melyen a jelzálogot érvényesíteni kívánják, és lezárják az épületet pont délben.

Aznap reggel Dr. Harry Ironside és az iskola alapítói összegyűltek az igazgató irodájában, hogy csodáért imádkozzanak. Ironside így könyörgött: “Uram, tudjuk, hogy tiéd ezernyi hegynek minden állata. Kérlek adj el belőlük valamennyit, és küldd el nekünk az árát!”
Körülbelül ugyanekkor egy magas texasi, csizmában és nyitott nyakú apacsingben besétált a gazdasági irodába. “Reggelt!”- mondta a titkárnőnek. “Épp most adtam el két vonatrakományi marhát odaát Fort Worth-ben, és úgy éreztem, Isten azt akarja, hogy a pénzt a teológiának adjam. Nem tudom, szükségük van-e rá, vagy nincs, de tessék, itt a csekk.” 

A titkárnő, aki tudta, milyen  válságos helyzetben vannak, felkapta a csekket, és bekopogott vele az imaközösséghez. Amikor Dr. Chafer, az iskola alapítója kinyitotta az ajtót, és kezébe vette a csekket, csodálkozva látta, hogy pontosan akkora összeg szerepel rajta, amennyire szükség volt. A kérdés az: “Hiszed-e hogy meg tudom tenni?”