2020. június 28  –  gyermekbemutatás: Hegyesi Lilien

Ismét örülhettünk egy apró kisember, Lilien megérkezésének!
Hegyesi Dávid és Betti hozta el másodszülött gyermekét, hogy imádkozzon a gyülekezet érte. Meláth testvér a 92. Zsoltárból olvasott fel néhány gondolatot. Dávidék a 2. gyermekükért is hálásak lehetnek. Mi tarthatja meg a gyermekek és a család életét? Ha meggyökereznek a hitben, ha a hétköznapokban megélik a gyermekeik előtt a szülők a hívő életüket! Akkor igaz lesz az új szövetségi mondat: növekedik a gyermek hitben és erősödik lélekben.

A szülők imája után lelkipásztorunk vette a gyermeket kezébe, áldást kérve kis életére. A gyülekezet és a család nevében Dávid testvére, Lilla köszöntötte a kibővült családot, amihez a gyülekezet is csatlakozott jókívánsággal, énekkel. Isten áldja a kis családot!
Az alkalom második részében újra bizonyságtételeket hallgattunk meg Czerovszki Edétől, Bíró Dorkától ill. Szabó Árpádtól arról, hogy mit éltek át az elmúlt hónapokban. Majd Meláth testvér a Józsué 1:9-10 alapján szólt. A mi bűneinkre kegyelmes Megváltónk révén van bűnbocsánatunk, mi nem vagyunk kitiltva az örök Kánaán földjéről. Mózestől Józsué vette át a vezetést, aki lehet, hogy félt és alkalmatlannak érezte magát, de jött a biztatás: légy erős és bátor, és Isten veled lesz! Bátorító ez a kijelentés. Nekünk is szól, szólhat, ha egységben  a többiekkel, ragaszkodunk Hozzá. Meg kell tisztítani, szentelni magunkat, hogy Isten meg tudjon áldani, győzelemre tudjon vinni. Felkészülten menjünk mindig a harcba! Jézus is a próbák, feladatok előtt böjtölt, imádkozott, készült. Tegyünk mi is így!
(írnok)