Az ifjúsági misszió fontossága

..Éppen ezért nagyon fontos, hogy az ifjúsági munkát odaadóan, kitartással és lelkiismeretesen végezzük mindenkor. Az eredmény nem látszik egyből, de nem szabad elfelejtenünk, hogy Isten munkálkodik a fiatalok szívében a felszín alatt….

 Számos gyülekezetben találunk ifjúsági csoportot. Ez az a hely, ahol mi, keresztény fiatalok összejöhetünk, tanulhatunk Krisztusról és olyan barátokra lelhetünk, akik hozzánk hasonló értékeket képviselnek.

Egy beszélgetés alkalmával újból realizáltam, hogy milyen fontos szerepet is játszik egy ilyen csoport a gyülekezet életében. Sok fiatal egy keresztény táborban, konferencián hozza meg a döntést Krisztus mellett, ugyanakkor számos esetben ezt olyan ifjúsági órák előzik meg, ahol szól Isten Igéje, megtörténik a magvetés.

Visszanézve, saját életemben is látom, ahogy Isten felhasználta az ifi alkalmakat arra, hogy közeledni kezdjek felé. Elkezdtem elmélkedni a hallottakon, az Istennel való kapcsolatomon. Látva más fiatalok döntéshozatalát, bennem is megfogalmazódott a vágy a megtérésre. A döntést végül én is egy táborban hoztam meg, de az ezt megelőző ifjúsági órák során kezdődött el bennem ez a folyamat. 

Éppen ezért nagyon fontos, hogy az ifjúsági munkát odaadóan, kitartással és lelkiismeretesen végezzük mindenkor. Az eredmény nem látszik egyből, de nem szabad elfelejtenünk, hogy Isten munkálkodik a fiatalok szívében a felszín alatt. Egy-egy helyén mondott ige, bizonyságtétel mind hozzájárulhat a megtérésükhöz.

„A jó földbe vetett mag: azok, akik hallgatják az igét, befogadják, és az egyik harmincannyi, a másik hatvanannyi, némelyik pedig százannyi termést hoz.” (Márk 4:20)

Tóth Laura