Női (művész) lélek – Női alkalom Vácon – 2019.11.12

A Váci Baptista Gyülekezet női csoportja egy olyan alkalommal csatlakozott a Baptista Művészeti Napokhoz, amelyen a hölgyeknek lehetőségük nyílt arra, hogy a művészet és az istenhit kapcsolatáról beszélgessenek egymással. Ehhez nem volt másra szükségük, mint hogy hozzanak magukkal egy-egy olyan számukra meghatározó művészeti alkotást (irodalom, zene, film, képzőművészet…), amely hatást gyakorolt lelki életükre, erősítette Istenbe vetett hitüket.

A személyes történetmesélések során felbukkantak megtéréstörténetek, például Ady Endre Az Úr érkezése című költeménye kapcsán. Az elbeszélt történetekből kiderült, hogy a művészetek az örömnek, a szeretetnek, a vigasznak, a bátorításnak, a megtérésnek és az újjászületésnek egyaránt forrásai lehetnek. Olyan eszközök, amelyeknek tudatos használatával közelebb kerülhetünk az élő Istenhez.
Az est vendége Koczurné Marcsi volt, aki bizonyságtételében megvallotta, hogy Isten vezetésének tartja azt az életében, hogy a művészetekkel szoros kapcsolatba került. Olyan művészeti programoknak adhat otthont az általa megálmodott, létrehozott és vezetett ökumenikus közösségi térben, amelyek az Istenbe vetett hitet mélyíthetik, és erőteljes evangelizációs hatásokat válthatnak ki. Marcsi egyben házigazda is volt, hiszen ez az alkalom az Adullám Kávézó meghitt falai között került megrendezésre, finom teák, forró italok és meleg sütemény mellett.
A beszélgetést Murányi-Kovács Anita és Szabó Diána vezették.
Murányi-Kovács Anita