Angol tábor 2019. július, Bonyhád

Az eddigi angol táborokkal ellentétben idén különböző ifikkel közösen került megrendezésre a 2019-es nyári Acorn Camps tábor. Helyszínéül egy bonyhádi középiskola és annak kollégiuma, valamint sportcsarnoka szolgált. A táborban kb. 200 fiatal vett részt, feléjük pedig kb. 30 angol szolgált.
Július 8.-án kezdődött az esemény szobaelosztással, ismerkedéssel és rengeteg vicces és izgalmas játékkal. Már ezek alatt is megismerhettük egy picit jobban mind az angolokat, mind pedig egymást. A nap első közös étkezése az ebéd volt, amiről ugyan a váci csapat jelentős része lemaradt a kalandos utazás miatt, de hála Istennek végül mi is megérkeztünk Bonyhádra és a vacsorát már közösen, jó hangulatban tudtuk elfogyasztani a többi táborozóval együtt.


A napokat szoros menetrend szabályozta; reggelente a nyolc órakor kezdődő reggelit megelőzően volt lehetősége a kevés alvással is kibíró, viszont annál több mozgást igénylő táborozóknak a sportolásra, mozgásra, mind szervezett, mind egyéni formában. A nap első étkezését követően pedig sort keríthettünk a csendességre is, amit tehettük egyénileg, kisebb csoportokban is, vagy akik még nem voltak annyira gyakorlottak ebben, azok felnőtt vezetéssel közösen. Ezt követően az egész tábort átmozgató sportos játékok következtek, az elmaradhatatlan ultimate frizbi, kosárlabda vagy valamilyen sorverseny. Ezek mind a jókedv, mind pedig a csapategység fejlődésének alapjául szolgáltak.
A délelőtt folyamán sor került még a nagy előadásra is, aminek az alapja mindig egy-egy bibliai történet volt az Újszövetségből. Ezt követően az előre leosztott kisebb csoportokra váltunk szét, és ekkor tudtuk megbeszélni azokat a gondolatokat, amiket az előadások alatt hallhattunk. A kis létszámú csoportok segítettek a fiataloknak jobban megnyílni a másik felé, elmondani a kétségeiket, nehézségeiket vagy éppen azt az örömöt, amit Isten jelenlétében tapasztaltak. Őszinte beszélgetésnek lehetett így mindenki a részese, és hiszem azt, hogy ezáltal mindannyian tudtunk épülni a hét folyamán.
A délutánok folyamán volt lehetőségünk különböző foglalkozásokra menni. Batikolhattunk, sportolhattunk, süthettünk, járhattunk plusz angol órákra vagy éppen egy bizonyos témában hallgathattunk meg előadásokat. Esténként pedig újra összegyűlt az egész tábor a nagy közösségi térben és vendég előadóktól hallhattunk előadást Isten igéjéről. Az esti alkalmak lezárása előtt pedig sor került a teaházra is, ahol volt lehetőségünk beszélgetni, jobban megismerni más ifikbe járó fiatalokat vagy éppen angolokat, és közösen társasozni.
Személy szerint rengeteget épültem a hét folyamán, nagyszerű fiatalokat ismerhettem meg, és még többet tanulhattam Istenről. Hálás vagy a remek lehetőségért, hogy ifi szinten is a részesei lehettünk ennek a tábornak, köszönjük azt a rengeteg munkát, amit a szervezők belefektettek a táborba és azt a sok imádságot, ami megalapozta a tábor megvalósulását és sikerességét.
Már alig várjuk a következő angol tábort!

(U.Fanni)