2019. június 9.  –  Pünkösd

Pünkösd Jézus gondoskodó szeretetének a jele: nem hagyta az övéit magára, eljött a Szent Lélek, megalakult a gyülekezet .Az alkalmi igehirdetésben Meláth testvér az Apostolok cselekedetei 2:12-21 és 33 alapján szólt. A Lélek munkája nem mindenkinek egyértelmű. A gyümölcse, az eredménye alapján különböztethető meg: a Szent Lélek munkálkodott-e, vagy a démoni erő. A megtérésünk után is eltérőek maradunk, hiszen más a karakterünk, neveltetésünk, környezetünk.

De egyértelmű ígéret van a Bibliában arra, hogy aki hisz Jézusban, az megkapja a Szent Lelket. Ez egy egyszeri történés és mindannyian ugyanazt a Lelket kapjuk.  A hatások, eredmények az egyéni életünkben azonban eltérőek.
 
Délután az Apostolok cselekedetei 19:21-23 volt az alap ige: A Szent Lélek vezeti az embereket. A feladatunk engedelmesen elfogadni ezt a vezetést. Ez nem mindig esik egybe a mi akaratunkkal. A Lélek ajtót nyit, bátorságot, erőt, győzelmet ad, ajándékot a szolgálathoz. Ő rendel ki a szolgálatra. Épp ezért: ha megfáradunk, kérhetjük az új erőt, a megújulást. Isten tudja,  mi a terve az életünkkel. Ha akarata szerint élünk, akkor áldása kísér. Fogadjuk el a Lélek vezetését és azt, hogy mindig jót akar nekünk!
 
Bizonyságtételek hangzottak el , akik a fentieket az életükben a közeljövőben megtapasztalták: Fóris Tibortól, Brezovszky Istvánné Marikától, Magyar Árpádné Erzsikétől, Lakati Zoltánné Babi nénitől, Loósné  Ráczkevei Tímeától. Az énekkari szolgálatokon kívül a Kolesza házaspár énekszolgálata dicsőítette Istenünket.
(Írnok)