2019 május 26. délelőtt

Örömünnep volt a Gerstner családban ezen a délelőttön, amihez (mint jó testvérekhez illik) a gyülekezet is csatlakozott. Margit néni kerek születésnapot ünnepelt,  köszöntötte a gyülekezet testvérnőnket a jeles napon, amihez a kibővített család is csatlakozott. A nevükben az itthon lévő két gyermek, Kori és Andi énekkel köszöntötte Őt.
Folytatódott a családi öröm, amikor Kori és Réka ikergyermekeiért, Dánielért és Lilyanért imádkoztunk.

Koriék az ikrekkel 4 gyermeket nevelnek már, a kicsik mellett a 2 nagyfiút, Jonatánt és Sámuelt. A szülők felé az igei üzenet nem csak nekik, hanem a gyülekezetnek is szólt: éljék, éljük meg az evangéliumot a mindennapokban, akkor békességet ad Isten a nehézségek ellenére is – mondta Meláth testvér. A szülők és a lelkipásztorunk imája után a korábban köszöntött Mama, Margit néni, és Cserepkáné Szenohradszki Márti köszöntötte Őket.

Az igehirdetés is a családról, a gyerekekről szólt, hiszen ezen a vasárnap volt  gyermeknap. Meláth testvér a Példabeszédek 22:6 alapján szólt:. A gyermeknek szüksége van szülőre, rokonokra, példaképre, nevelésre (ami nem azonos a tanítással!). Engedjük gyermekeinket gyermeknek lenni. Az isteni akarat szerinti nevelés hit alapot ad a gyermeknek, önálló felnőtté válnak. A nevelés a gyermek egyéniségéhez kell, hogy igazodjon. Elsősorban az apák feladata. Az Istennel való kapcsolatból származik  a bölcsesség és az áldás!
(Írnok)