Téli angol tábor – 2019.02.23-24

Az idei téli angol táborban azt kutattuk több igei részen keresztül, hogy ki is pontosan Isten, kinek mondták őt mások. Egy nyári táborhoz képest ugyan kevesebben voltunk, de ez a kis közösség, ami összegyűlt, olyan meghittséget sugárzott, hogy a fiataloknak sokkal könnyebb volt megnyílnia a másik felé. Az előadások után kisebb csoportokra osztódtunk, és úgy folytattuk az elmélkedést a hallottakról. Hálás vagyok Istennek, hogy én is kiscsoport vezetőként vehettem részt a táborban, és volt lehetőségem személyesebb beszélgetést folytatni néhány résztvevővel, megtudni azt, hogy Isten hogyan is munkálkodik az ő életükben.

A tanítások után volt lehetőségünk különböző játékokban is részt venni, amik a kezdeti megilletődöttséget hamar átformálták önfeledt szórakozássá. Szombat este pedig teaházra is sor került, ahol először az egyik angol testvérünktől hallhattunk egy érdekes beszámolót az angol tea történetéről és elkészítési, valamint fogyasztási szokásairól, majd az asztalok köré ülve beszélgethettünk, jobban megismerhettük a másikat. Azt est lezáró eseménye pedig a tömeges ’just dance party’ volt a nagyteremben, ahol megcsodálhattuk egymás remek tánctudását vagy éppen annak hiányát.

Vasárnap délelőtt Andy Oatridge tartotta az istentiszteletet, majd a táborozók közösen megebédeltek az imaházban. Az esemény zárásaként pedig volt lehetőségünk megosztani a többiekkel, hogy mit kaptunk a tanítások, bizonyságtételek vagy éppen a kiscsoportok alkalmával, Isten hogyan munkálkodott az életünkben. Jó volt hallani, hogy mindenki egyen egyenként tudott legalább egy olyan alkalmat mondani, ami megérintette őt a tábor alatt.

Hatalmas hála van a szívemben Istennek, amiért érezhetően munkálkodott végig a tábor ideje alatt, és eljuttatta az üzenetét az előadások vagy éppen a csoportvezetők által a fiatalok felé. Ezúton is szeretnénk megköszönni minden gyülekezeti testvérnek, aki valamilyen formában segített az ifjúságnak a tábor megszervezésében vagy éppen annak lebonyolításában. Köszönjük az imatámogatást, saját önerőkből nem lehetett volna ilyen áldásos a tábor.

 

(Fanni)