Győri Zalán bemutatása – 2019.01.20.

A délelőtti istentisztelet keretében az imaóra után Együd Zoltánné, Mariann tett bizonyságot arról, hogyan mentette meg Istenünk csodával határos módon a pár nappal korábban átélt balesetben.

Meláth testvér a 38 éve beteg ember gyógyulási története alapján szólt. Nem minden betegség a bűn következménye. A betegségnek lehet, hogy nem oka van, hanem célja. Isten a beteget meggyógyíthatja, adhat erőt az elhordozásához, vagy dönthet úgy is, hogy lezárja a földi életét. Lelkünk betegségével, a bűnnel nem lehet, de ne is akarjunk együtt élni! Szabad akaratunkból dönthetünk: akarunk-e ebből a nyomorból kilépni, lelkileg meggyógyulni. A történet szerint nem mindenki örült a beteg gyógyulásának. A törvény betűje megölte a hitet és a kegyelmet a zsidó vezetők szívében. Mi segítsünk másokat, imádkozzunk értük, legyünk a segítő embereik.
 
Az alkalom záró részében Győri testvérék hozták el első szülött gyermeküket, Zalán Mártont, hogy Isten áldását kérjék, kérjük kis életére és bemutassák a gyülekezetnek.
Meláth testvér Ézsaiás 35:10-el köszöntötte a családot: a gyötrelmes sóhajtozásnak vége, öröm váltotta azt fel: megszületett a gyermek. Ha később jönnek is nehezebb időszakok, akkor se hagyja el otthonukat az öröm. Isten további áldásáért imádkozott és adott hálát az eddigi megsegítésért Eszter, Marci és lelkipásztorunk.
A gyerekek után a család énekkel, Meláth Kati a gyülekezet nevében bölcs gondolatokkal köszöntötte a kis családot.
(Írnok)