2. advent: gyerekbemutatás, bemerítés

Délelőtt: Gyerekbemutatás
Ádvent 2. vasárnapján az imaóra után a Messiásról szóló ó- és újszövetségi prófécia, ige hívta fel a figyelmünket a várakozás lényegére.

Az igehirdetés Titus 2:11-15 alapján szólt: a prófécia beteljesült! Jézus születésével Isten testet öltött. A kereszthalál utat nyitott számunkra a mennyek országába. Ez az út mindenkinek lehetőség, aki elfogadja az Úr Jézus hívását. Aki igen, az reménykedve várhatja az Ő második visszajövetelét.
Az istentisztelet végén Hegyesi Milán bemutatásának örülhettünk. Hegyesi Dávidék hozták el első gyermeküket, hogy áldást kérjenek rá, bemutassák a gyülekezetnek. Meláth testvér a Lukács 1 alapján szólt: az Úr keze (Jézussal) volt. Ezt kívánta Milánnak is. Ne csak a szülők kezében legyen, ahol megnyugvást találhat, hanem Jézus őrző kezében is, ahol a legjobb helyen van. A szülők és a lelkipásztorunk imádsága után a gyerekek és Révész Lilla köszöntötte a kis családot. Isten áldja életüket!
(Írnok)
 
Délután: Bemerítés

Idén másodszor mozdult meg a víz a Váci Baptista Gyülekezetben. Öt megtért testvérünk tett bizonyságot advent második vasárnapján Isten szeretetéről, kegyelméről.
Egy házaspár, Fogarasi Antal és Rózsika református háttérrel érkezett a gyülekezetbe. Isten közénk vezette őket és lelki otthonra találtak. A Biblia hatására megérett bennük a gondolat, hogy szeretnék megtérésüket a bemerítéssel is megpecsételni.
Nagy Orsolya és Andrea édesapja idén júniusban állt a gyülekezet előtt fehér ruhában. A lányok azon az istentiszteleten döntötték el, hogy ők is szeretnék követni édesapjukat és kérték felvételüket a közösségünkbe.
Orsolya kismamaként tett bizonyságot a gyülekezet előtt. Megtérésében a gyülekezetben hallott igehirdetések segítették. Andrea egy súlyos szívbetegségen ment keresztül, amely elgondolkodtatta élete értelméről, irányáról. Megható volt kettejük bizonyságtételét hallgatni.
Balogh Máté a gyülekezetben nőtt fel. Vasárnapi iskolában sokat tanult Jézus Krisztusról, a hitről, de neki is szüksége volt megtérésre. Erre egy évvel ezelőtt került sor.
A bizonyságtételek után Merényi Zoltán ifjúsági lelkipásztor merítette be a friss hívőket, majd Meláth Attila lelkipásztor hirdette az igét.
A kézrátételes imádságok után felhívás hangzott el a teljesen megtelt imaházban Jézus Krisztus követésére. Reméljük és imádkozunk azért, hogy legyen folytatása Isten jó munkájának közösségünkben!

(M. Zoli)