Várakozás konfi

2018. nov. 17-én került megrendezésre Vácott a harmadik Fiatal Felnőttek Konferenciája, avagy a 25+ minikonfi Várakozás címmel. Körülbelül 60-an vehettünk részt a napi programokban Az előadó Floch Gábor volt, aki Isten igéjén és számos versen és idézeten keresztül világított rá a várakozás fontosságára.

 

Sokan negatív tényként éljük meg, hogy számos esemény még várat magára az életünkben, míg Gyökössy Endre szerint: „Nem akkor halunk meg, amikor megáll a szívünk, hanem lélek szerint akkor halunk meg, amikor már nem várunk semmit.” Gábor bibliai példákat hozott elénk, megnéztük Jézus mire várt és mi hogyan élhetjük meg Isten akarata szerint helyesen a türelem próbáját. Ezután kisebb csoportokban beszélgethettünk arról, ki mire vár, milyen nehézségekkel kell eközben szembenéznünk. Megoszthattuk egymással tapasztalatainkat, örömeinket és nem utolsó sorban új embereket ismerhettünk meg, új barátságok szövődtek.

Egy finom ebéd után az aktív és passzív pihenésre vágyók is találtak maguknak programot. A kézműveskedés, a hosszú beszélgetések és a számtalan társasjáték mellett óriási pingpong verseny alakult ki. Délután 3 órakor kezdődött az istentisztelet, melyen az Ige tanulmányozását folytathattuk, továbbra is Floch Gábor vezetésével. Az estét jó hangulatú teaházzal zártuk, ahol sütemények, zsíros kenyér, tea, forró csoki és capuccino közül válogathattunk. A szervezők a laktózérzékenyekre is gondoltak, így senkinek nem kellett kimaradnia a közös élményből.

Isten áldását éreztük az egész konferencián és már izgatottan várjuk a tavaszi Fiatal Felnőttek Konferenciáját.

(Kitti)

no images were found