2017 – óév

A 2017-s év utolsó napja vasárnapra esett.

Az utolsó délelőtti igehirdetés alapja Filippi 2:14-16 volt. A Biblia meggyőz minket Jézus krisztusi mivoltáról. Legyünk hálásak a Bibliáért! Van a 2017-s évvel kapcsolatban mulasztásunk? Volt el nem mondott imánk, bizonyságtételünk? Olyan keresztények legyünk, akik vallják és teszik is Isten akaratát. Ha egybevág beszédünk és tettünk, még az sem garancia arra, hogy az emberek elfogadják bizonyságtételünket! Ennek ellenére mi ragyogjunk a környezetünkben, mint a csillagok!

Délután, néhány órával az év fordulója előtt találkoztunk ismét. Szolgálatok késztettek a számvetésre: Cserepka Imre és Erika, Lakatiné Kulcsár Kitti, Sivó Ibolya, Kulcsár Péter bizonyságtétele, Gerstner Margit néni verse.
A zenei szolgálatokat alkalmi énekcsoport végezte.
Meláth testvér a Zsoltárok 103: 1-2 alapján szólt: mindenkinek el kell döntenie: mit visz át az új évre, és mit hagy az ó évben itt maga után. Isten nem felejti el a velünk kötött szövetséget, az ígéreteit, az érte végzett szolgálatunkat, imakéréseinket, meg nem bánt bűneinket és nem felejtkezik el rólunk sem. De nem emlékszik megbánt, elhagyott, lerakott bűneinkre!
Mi se felejtsük el soha, hogy Isten gyermekei vagyunk, emlékezzünk Isten kegyelmére, szeretetére, megváltására, ígéjére, Ne felejtkezzünk meg egymásról sem!. Viszont felejtsük el a megbánt bűneinket, (ne emlegessük azokat), saját jó cselekedeteinket, a minket ért sérelmeket.
Csak az értékeket vigyük magunkkal 2018-ra át!

Boldog ÚÉvet Kívánunk Mindenkinek!

(Írnok)