HázasPáros hétvégék

Szeretettel ajánljuk a házaspárok figyelmébe a Családi Szolgálat Házas Hétvégéit.

https://csaszol.hu/esemenyek/

HÍREK

Gyerekbemutatás -Czerovszki Máté – 2024.01.21.

Istentiszteletünkre elhozta harmadik gyermekét, Mátét Czerovszi Ede és Erzsók, hogy a gyülekezet előtt kérje életére Isten áldását. Meláth testvér köszöntőjében elmondta, hogy a gyermek Isten ajándéka, Máté neve is ezt jelenti. Az élet forrása Isten! Ajánlják fel a szülők gyermeküket Neki, hogy ismerje majd meg Máté is Jézust, lehessen Isten gyermeke. A család legyen erős, hitben élő család! A szülők és Meláth testvér áldást-kérő imádsága után a gyerekcsapat, Tóth László (Erzsók testvére) a család, és Feik Bernadett a gyülekezet részéről köszöntötte az immár nagycsaládot. 

(tovább…)

Karácsony 2023

Az adventi 4 hét várakozás véget ért, megérkezett karácsony ünnepe. Beteljesedett a prófécia, megszületett a földre az Isten Fia!
A délelőtti istentisztelet keretében 4 olyan édesapa tett bizonyságot a várakozásról, a születésről, a mindennapi életük megváltozásáról, akiknek az idei évben született gyermeke: Dobák Balázs, Győri Márton, Farkas János és  Szamosvölgyi Zoltán.
Az igei üzenet a Lukács 2:8-12 alapján szólt. A Biblia más karácsonyról szól, mint a világi filmekben megjelenő karácsony.

(tovább…)

Kérdések és válaszok

Isten létezését minden kultúrában, minden földrészen hitték és hiszik az emberek. Ha belegondolunk a világ bonyolultságába, az élet összetettségébe, akkor nehezen tudjuk elképzelni, hogy mindez a vak véletlen eredménye lenne. Ezeken a logikai érveken túl a Biblia beszámol arról, hogy Isten Fia megjelent ezen a bolygón és bemutatta nekünk az Atyát. Szavait, tanításait kortársai jegyzeték fel számunkra.
A Biblia szerint Jézus Krisztus Isten Fiának tartotta magát. Éppen ezért ítélték őt halálra, hiszen ez a korabeli vallásos emberek szerint istenkáromlásnak számított. Élete során sok csodát tett (gyógyított, ördögöket űzött, halottakat támasztott fel), és tanított Isten országáról. Halálra ítélték vallásos fanatikusok, kínhalált halt, de három nappal halála után életre kelt. Kijött a sírból és sok embernek megjelent. Követői a feltámadás hitét hirdették, így indult el a kereszténység.
Minden kultúra, vallás próbált választ találni az emberiség legfontosabb kérdésére. A Biblia tanúsága és hitünk szerint az életnek nincs vége a halállal. Az ember új és romolhatatlan testben fog feltámadni, és az örökkévalóságot vagy a mennyben, vagy a pokolban tölti majd. Az üdvösség alapja és útja egyedül Jézus Krisztus megváltói műve. Az emberek az alapján lesznek megítélve haláluk után, hogy hogyan viszonyultak Jézushoz.
Minden ember bűnös – így ír rólunk a Szentírás. Ez azt jelenti, hogy Istentől elválasztva születtünk a világra. Saját cselekedeteinkből, elhatározásunkból képtelenek vagyunk ezen az állapoton változtatni. Isten adott egy megoldást problémánkra. Elküldte Fiát a világra, aki a mi bűneink büntetését szenvedte el a kereszten. Mindazok, akik felismerik elveszett állapotukat és hittel megragadják Jézus megváltását, azok megszabadulnak bűnük terhétől és örök üdvösségben részesülnek. Ezt a folyamatot nevezi a Biblia megtérésnek.
Isten egy személyes kapcsolatra hív bennünket. Ez a kapcsolat, hasonlóan az emberekkel való kapcsolathoz a beszélgetések és találkozások által mélyül. Istennek imádságban kiönthetjük szíveinket, elmondhatjuk neki kétségeinket, kérdéseinket, panaszunkat, örömeinket, szomorúságainkat, legféltettebb titkainkat, kéréseinket. Kérhetjük segítségét egy nehézség megoldásában, kérhetünk tőle bocsánatot, ha rossz döntéseket hoztunk, vagy helytelenül cselekedtünk, beszéltünk. Az imádságban kifejezhetjük köszönetünket és tiszteletünket Isten felé, dicsérhetjük az Ő személyét. Imádkozni lehet egymagunkban és közösségben is.
A Biblia az emberiség legtöbbet olvasott és legtöbb nyelvre lefordított könyve. 66 könyvből áll, melyet Istentől ihletett emberek írtak több mint ezer év alatt. A Bibliából megismerhetjük Istent és önmagunkat is. Útmutatást találunk életvezetési és erkölcsi kérdéseinkre. Hisszük és tapasztaljuk, hogy a Biblián keresztül Isten személyesen szól hozzánk.
A gyülekezet az Istenben hívő és Istent keresők közössége. Nem egy zárt, hanem minden ember számára nyitott közösség. A gyülekezetben egymást erősítjük, segítjük a hitnek az útján. Közösségi alkalmainkon közösen imádkozunk, éneklünk, hallhatjuk a Biblia tanítását.