Gyülekezeti híreink
Gyülekezeti híreink

Gyülekezeti híreink (681)

Gyülekezeti híreink

2018. augusztus 21. kedd, 13:43

2018. augusztus 11 - menyegzői istentisztelet

Írta: írnok
IWIWGoogle bookmarkFacebookTwitter


krisztiEzen az augusztusi szombati napon Csáki Krisztina és Ponder Timmur Isten és a gyülekezet színe előtt örök hűséget fogadtak egymásnak. Megtelt imaházunk a sok vendéggel, akik eljöttek, hogy örüljenek az ifjú párral. Miután Timmur Amerikában él(t) és Tóalmásról is több barát jött el az alkalomra, így két nyelven, magyarul és angolul folyt az istentisztelet. Az igehirdetés szolgálatát Baczynski László végezte, aki az Efézus 5:1 és 5:21 alapján kívánt áldást az ifjú párnak: aki Istenben hisz, mindent megkap Tőle, amire szüksége van. Maradjon Krisztus az első az életükben! Maradjanak Krisztusban és közel egymáshoz. Engedelmeskedjenek egymásnak, hordozzák, emeljék egymást.
Az esketés szolgálatát Patton Márk testvér végezte. Az ifjú pár fogadalmat is tett egymásnak, majd az édesapák és a lelkipásztor testvér imádkozott értük. 
Az alkalom végén minden jelenlévőt szeretetvendégség keretében látták vendégül a családok, ahol lehetett köszönteni az új házaspárt, fotózkodni velük, beszélgetni.

Isten áldja az ifjú pár közös életét!

2018. augusztus 21. kedd, 13:46

Tini 7 - 2018

Írta: írnok
IWIWGoogle bookmarkFacebookTwitter

Idén is izgalommal várták a tinik és tanítóik a tini 7-t. Július 29-augusztus 3-ig voltak Sarudon, a Tisza tónál: 25 tini és 4 tanító. Izgalmas volt a hét, nem csak a szokásos tábor előtti izgalmak miatt, hanem amiatt is, hogy több mint a fele a csoportnak most volt először ilyen táborban, a tanítók 3/4-e is most élte át először a 19-20 órás napi munka fáradalmait. Ráadásul a nyár egyik legmelegebb hetére esett a tábor és nem töltötték a nap 24 óráját a tóban....

A tábori rend a kialakult hagyománynak megfelelően zajlott. A tábor a tűzoltó tábor nevet kapta, amihez kapcsolódtak játékok, feladatok, az esti missziós történetek. A bibliai tanítás délelőttönként a 10 parancsolatot vette végig. A nap további szabad részében szervezett és szabad játékok, kézműveskedés, fürdés volt a program, de volt vizi baseball is. Persze a szokásos csoportbeosztás, naposi szolgálat sem maradt el - annak minden kényelmetlenségével együtt.
Fáradtan, de remélhetőleg mindenki kicsit többet tudva a bibliai tanításokból, barátságait megerősítve érkezett vissza.

2018. augusztus 21. kedd, 13:48

25+ Csendeshét - 2018

Írta: írnok
IWIWGoogle bookmarkFacebookTwitter

A 2018-s 25+ csoport csendes napjai 2018. augusztus 8 és 12 között voltak megtartva Diósjenőn. Változó létszámban, 10- 16 fő között volt jelen a korosztály. Különböző témákban hangzottak el előadások, gondolatébresztők (pl:.Életünk szakaszai, találkozz hívő éneddel), különböző személyektől (Merényi Zoltán, Jóföldi Abby, Kiss Keve Áron, Lakatiné Kulcsár Kitti). A komoly tartalmi részen kívül 2 napon is kirándultak a Bánki tóhoz, volt játékos este, séta a horgásztó körül, de sok társasozás is. A főzést a napi bográcsban készült finom ételekkel oldották meg, ami a forró időjárás ellenére külön hangulatot adott.
Hamar eltelt, de jó volt ez a néhány nap Isten és egymás társaságában.

2018. szeptember 03. hétfő, 12:35

Ifi Csendes7 -2018.08.13-18.

Írta: U. Fanni
IWIWGoogle bookmarkFacebookTwitter

cs7 2018Az idei Csendes-hetünk alaptémája maga a csendesség volt. Ezt megtapasztalni – a bibliai példákat követve – egy puszta közepén tudtuk, Kunbaracson, messze a városoktól a semmi közepén. Bár maga a csapat tett róla, hogy a környék sose némuljon el, az egyedüli és közös csendességekben mégis érezhettük Isten jelenlétét.
Reggelenként közös étkezéssel kezdtünk, majd kis csoportokra osztva tanulmányozhattuk az Efézusi levelet – minden nap egy-egy részt. Jó volt azt megtapasztalni, hogy bár mennyire különbözünk, mégis képesek vagyunk együtt, közösen értelmezni Isten igéjét. S habár a legtöbbször nem ugyanazt tartottuk fontosnak egy-egy igerészben, ennek ellenére meghallgattuk egymást és rá kellett jönnünk, hogy mennyit tudunk így tanulni a másiktól. Az egy óra elteltével pedig lelkipásztoraink előadását hallgathattuk az elcsendesedésről, Isten hangjáról a csendességeinkben, az imádságról vagy éppen a bibliaolvasásról. Hiszem azt, hogy egyen-egyenként mind kaptunk üzenetet ezen alkalmak során; Isten megszólított minket, válaszolt a kérdéseinkre vagy csak megerősítést adott.
Az ebédre délben került sor, s ezzel a nap kötöttebb része le is zárult. Délutánonként röplabdázhattunk, fürödhettünk medencében (aminek a hőségben sokan örültek), társasozhattunk vagy éppen egy árnyékos részen leülve beszélgethettünk. Jó volt azt látni, hogy új barátságok is kialakultak, olyan emberek beszélgettek egymással, akik eddig talán csak köszöntek a másiknak. Isten folyamatosan munkálkodott a hét folyamán, teremtett olyan helyzeteket és lehetőségeket, ahol szükségünk volt egy társunk segítségére, bíztató szavaira vagy csak arra, hogy meghallgasson valaki.
A héten volt szerencsénk birkát nyírni, pusztabuszozni és kenyérlángost sütni. Ezeknek a programoknak a segítségével bepillantást nyerhettünk abba, hogy milyen is az élet Kunbaracson. Esténként pedig újra összeült a csapat és egy kis igei buzdítást követően meghallgathattuk egymás bizonyságtételeit, megtapasztalásait és közösen játszhattunk, dicsőíthettük Istent.
Számomra csodálatos volt azt megtapasztalni, hogy Isten sosem akarta túlkiabálni az általunk keltett zajt. Mindig talált és teremtett olyan szituációkat, ahol meghallhattuk az Ő hangját. Azt is megérthettük, hogy a Bibliát nem kell, hanem lehet olvasni és mennyivel jobb azt kis csoportokban tenni. A hét végén egy egységben lévő csapatként hagytuk el a tábort.
Hálásak vagyunk, hogy idén is volt lehetőségünk megtartani ezt a hetet és köszönjük a sok imádságot a csapatért.

2018. szeptember 14. péntek, 07:42

2018.szeptember 9 - Karcag

Írta: írnok
IWIWGoogle bookmarkFacebookTwitter

karcagEzen a szeptember eleji vasárnapon már a gyülekezet az imateremben zajló felújítás miatt a Hősök templomában gyűlt össze református testvéreink megértő szeretetéből.
Az igehirdetés szolgálatát Marton Zsolt testvér végezte, mert lelkipásztorunk az énekkarral együtt Karcagra ment.

Karcagon testvéreink hálaadó istentiszteletén vettünk részt. Az imaórán Meláth Rihárd buzdított. Az igehirdetés alapja I. Mózes 14:5-15:1 alapja volt: Isten ma is szól hozzánk. Ad vigasztalást és meg akar áldani. Meg tud és akar szabadítani. Legyünk hűségesek, hálásak, higgyünk Benne! -szólt Meláth Attila felhívása.
Az igehirdetés után a karcagi és a vendég testvérek közül többen bizonyságot tettek, gyülekezetünkből Tóthné dr. Ruzsa Mária.
Az istentisztelet után az egész ünneplő gyülekezet közös ebéden vett részt. A délutáni alkalom kezdetéig volt lehetőség beszélgetésre, ismerkedésre.
Délután az igehirdetés a Prédikátor könyve 3:9-14-ig alapján hangzott: mindenkit érdekel, hogy mit ér a munkája. Isten azt szeretné. ha a hit motiválna minket. Egész életünket hozhatjuk elé. Akkor élünk helyesen, ha hálás az életünk. A munka bár fáradság, de nem büntetés! Jól élünk: Legyünk ezért hálásak!
Ezt követően újból bizonyságtételek hangzottak el, a váciak részéről Murányi Anita és Kulcsár Gábor részéről.
Egész nap az énekkarunk szolgált Istent dicsőitő énekekkel.
Az alkalom után ismét terített asztallal vártak testvéreink.
Köszönjük vendégszeretetüket! Jó volt együtt lenni!

2018. október 28. vasárnap, 15:38

Gólyahír - Hegyesi Milán

Írta: vi-l-ma
IWIWGoogle bookmarkFacebookTwitter

hegyesi david

 

 

Örömmel tudatjuk mindenkivel, hogy 2018.10.23-án megszületett Hegyesi Dávid és Betti első gyermeke: Hegyesi Milán.
A bébi és anyukája is nagyszerűen vannak.
Gratulálunk a családnak és Isten áldását kívánjuk életükre!

2018. november 06. kedd, 12:28

Három nap feltöltődés Vácon

Írta: Merényi Zoli
IWIWGoogle bookmarkFacebookTwitter

IMG 0875Nagy volt az érdeklődés a 27. váci ifjúsági konferencia iránt, melyet október 26 és 28 között szerveztek. Témája a feltöltődés volt. Már két héttel a találkozó előtt beteltek a férőhelyek, így le kellett zárni a jelentkezéseket. 
Péntek este Pafkó Tamás, a debreceni Trinity Baptista Gyülekezet lelkipásztora, nyitó előadásában arról beszélt, mik azok a dolgok, amik lemerítik életünket. Egy szemléletes, mai képpel élve elmondta, hogy van egy olyan alkalmazás az okostelefonokon, amely figyeli, mely applikációk merítik leginkább a telefonunkat. Az életünkre is feltelepültek olyan alkalmazások akár tudatosan, akár észrevétlenül, amik elszívják erőnket. Fel kell ismerni és ha lehet törölni ezeket a rossz szokásokat. 
Másnap délelőtt ugyancsak Pafkó Tamás beszélt a fiataloknak. Előadásában Jeremiás próféta életéről szólt, aki nehéz időszakban is megállta a helyét. Isten neki egy olyan életet szánt, mikor nem gyalogosokkal, hanem lovakkal kellett versenyeznie (Jer 12,5). Erre csak úgy volt képes és úgy lehetünk mi is képesek, ha rátalálunk arra a kiapadhatatlan forrásra, amely folyamatosan erővel, szeretettel, lelkesedéssel tölt fel bennünket. 
Bizonyságot tett Nagy Mihály válogatott, Európa Bajnoki bronzérmes birkózó, aki beszélt arról, hogy a hívő élet is kemény harc, ugyanúgy mint a birkózás. 
Délután három szemináriumon is részt vehettek a fiatalok. Gáspár Botond teológus, Ép testben ép lélek címmel egy olyan szemináriumot vezetett, ahol a sport és a hit kapcsolatáról beszélgettek. Merényi Zoltán lelkipásztor a lelkigondozás alapjairól gondolkodott együtt az érdeklődőkkel, Meláth Attila pedig a kihagyhatatlan és mindig aktuális párválasztási témáról szólt.
Este Bacsó Benjámin, lelkipásztor evangélizációs igehirdetésében a Vak Bartimeus története kapcsán beszélt arról, hogy milyen sok akadályon kell keresztülmennie az embernek ahhoz, hogy Jézushoz találjon. A vak ember legyőzve minden nehézséget végül gyógyulásra talált. A felhívás után sokan előrejöttek imakéréseikkel. Többen bűneiket rendezték, mások lelki gyógyulásért könyörögtek. Az este teaházzal végződött.
A konferencia zárónapján a fiatalok együtt vettek részt istentiszteleten a helyi gyülekezettel. Az igehirdetést Merényi Zoltán ifjúsági lelkipásztor végezte a 23. zsoltár alapján. Elhangzott, hogy Isten vezetni akarja életünket, és nemcsak a konferencián, hanem életünk minden napján megtapasztalhatjuk az Ő közelségét, erejét. 
A három nap során a MABIM dicsősítő zenekar vezette a fiatalokat az éneklésben. Köszönet illeti a helyi fiatalok mellett az egész gyülekezetet, akik lehetőséget biztosítottak arra, hogy ez a találkozó létrejöhessen.

2018. november 14. szerda, 12:45

Isten irántam érzett szeretete határtalan

Írta: R.Adél
IWIWGoogle bookmarkFacebookTwitter

halaado 2018Hálaadó napra gyűltünk össze Vácott, 2018. november 11-én. Szép számmal jöttek el a környező gyülekezetekből is együtt dicsőíteni Istent végtelen szeretetéért.

Ma, minden feltétel adott, ahhoz, hogy jól éljünk. Mindenkinek van hálára oka. Isten irántunk érzett és gyakorolt szeretete határtalan. Az ige élő és Isten kegyelme megtapasztalható - hangzott az imaórai buzdítás Széll Barnabástól.
Egész nap vissza csengtek a 103. zsoltár szavai. „Áldjátok az Urat, ti teremtményei, mindenütt, ahol uralkodik! Áldjad lelkem, az Urat!” 103.zsoltár 22.vers.
Hálát adtunk a jubiláló 5-10-15 és így tovább - bemerített testvérekért. Mindnyájan egyénenként hálásak vagyunk Isten jóságáért, Jézus Krisztusnak az értünk, bűneink eltörléséért elszenvedett kereszthaláláért. „Emlékezzél meg és térj meg” – hangzott a felhívás.
Házaspárokat is köszönthettünk, akik 20-30-40 éve együtt élnek szeretetben. Gyülekezetünk fontos alapköve a család és a házaspárok.
Az igehirdetésben délelőtt Meláth Attila lelkipásztorunk a sánta emberről szólt, akit Péter meggyógyított. (Apcsel 3: 1-11.) A hálaadás több mint egy napi megemlékezés, több mint öröm, vagy vidámság. Láttuk a bemerítetteknél és jubileumot ünneplő házaspároknál is, hogy következménye van annak, amit 5-10-50 éve tettek. El jut-e a lelkem, a szellemem Jézushoz az igaz Istenhez, vagy a kapu előtti világi térben ülök, hogy alamizsnát kérjek Tőle. Ma sem lehet hálát adni Istennek úgy, hogy a mögötted lévő héten össze-vissza kóboroltál. Szakíts ezzel, ne csak koldus legyél! A Hála életet formáló élet stílus! Jézus Krisztushoz bűnösen és csak úgy lehet jönni, hogy ne csak a kapuig érjen el az ember. Hit által Jézus Krisztusban igazi ajándékunk van. Mondd el a jó hírt. Aranyom és ezüstöm nincsen, de Jézus Krisztusra mutatásunk van. Ha megtértünk és újjá születtünk legyen ez hála ok. Ajánljuk fel Istennek a segítségünket a nem hívőkért! Ezen a délelőttön énekkarunk Tóka Szabolcs kíséretével énekelt, többször kifejezve Isten iránti hálánkat.
Tovább a képekhez!

Délután folytatódott ünneplésünk az ifjúság újonnan alakult énekcsoportja vezette a hálaadást. Igét Floch Gábor balatonszemesi lelkipásztor hirdetett Fil. 4:11b-13 alapján. Mi sima napos életet szeretnénk élni szivárvánnyal. Ne úgy tedd fel a kérdést, ahogy szoktad, hogy miért történt ez velem. Úgy tedd fel, egy betűt megváltoztatva, hogy kiért, és tisztábban fogod látni a veled történteket. Minden próba azért van az életünkben, hogy tanuljunk belőle. Egyik hit hős sem úszta meg a próbákat. Gyakran kerülünk padlóra, de Isten gyermekei felállnak. Isten azt kiáltja neked, hogy elvégeztetett! Érted! Tedd le a fegyvert! Ján 3:16
Délelőtt és délután is bizonyságtételeket hallgathattunk meg. Hálaadást Jézus Krisztusért, házastársért, családért, gyermekekért, unokákért, munkáért, egészségért, anyagi javainkért. Hála Isten jóságáért, mindennapi segítségéért.
„Áldjad lelkem az Urat, és egész bensőm az ő szent nevét! Áldjad lelkem az Urat, és ne feledd el mennyi jót tett veled!” Zsoltárok 103:1-2

2018. december 10. hétfő, 12:47

Ismét gyarapodtunk

Írta: írnok
IWIWGoogle bookmarkFacebookTwitter

A délelőtti istentisztelet után a gyülekezet tagjai tanácskozásra maradtak vissza.
Több testvérünk költözött Vácra az utóbbi időben, így kérték, hogy a Váci Gyülekezetben gyakorolhassák tagságukat: Drenyovszki Dávid és felesége, valamint Szűcs László. Gyülekezetünk örömmel fogadta Őket.
Öt testvérünket pedig megtérésükről, Jézus Krisztus melletti döntésükről hallgattunk meg: Fogarasi Antalt és feleségét: Rózsikát, egy testvérpárt: Nagy Orsolyát és Andreát, valamint Balogh Mátét.
A gyülekezet örömmel fogadta hitvallásukat, elfogadta Őket testvérként,a gyülekezet tagjaként.
A hitvallásuknak látható formájára kerül sor december 9-én 17 órakor a bemerítésükkel.
Szeretettel köszöntjük ez úton is az új váci testvéreket, Isten áldása kísérje életüket!

<< Első < Előző 41 42 43 44 45 46 47 48 49 Következő > Utolsó >>
49. oldal / 49

Menü

Igehirdetések videón!

youtubelogo

A perc igeverse

...Mert nem az a fontos, amit lát az ember. Az ember azt nézi, ami a szeme előtt van, de az Úr azt nézi, ami a szívben van.
Sámuel I. könyve 16:7

Programok röviden

2018.11.25. vasárnap 10:00
Imaóra, istentisztelet
Igehirdető: id. Kulcsár Tibor

2018.11.25. vasárnap 17:00
Istentisztelet
Igehirdető: Merényi Zoltán

2018.11.27. kedd 18:00
Női kör

2018.11.29. csütörtök 18:00
Bibliaóra
Igehirdető: Meláth Attila

2018.12.02. vasárnap 10:00
Imaóra, istentisztelet
Igehirdető: Meláth Attila
Úrvacsora
Gyülekezeti óra

2018.12.02. vasárnap 17:00
Istentisztelet
Igehirdető: Meláth Attila
1.advent

2018.12.06. csütörtök 18:00
Bibliaóra
Igehirdető: Merényi Zoltán

2018.12.09. vasárnap 10:00
Imaóra, istentisztelet
Igehirdető: Meláth Attila

2018.12.09. vasárnap 17:00
Bemerítési istentisztelet
Igehirdető: Meláth Attila
2. advent

2018.12.11. kedd 18:00
Női kör

2018.12.13. csütörtök 18:00
Bibliaóra
Igehirdető: Tóth Zoltán

2018.12.15. szombat 19:00
Vox Humána és a Vác Civitas Szimfonikus Zenekar
Karácsonyi hangversenye

2018.12.16. vasárnap 10:00
Imaóra, istentisztelet
Igehirdető: Meláth Attila

2018.12.16. vasárnap 17:00
Istentisztelet
Igehirdető: Merényi Zoltán
3. advent

2018.12.20. csütörtök
Fadíszítés

2018.12.23. vasárnap 10:00
Imaóra, istentisztelet
Igehirdető: Meláth Attila
4.advent
Utána nyugdíjasok karácsonya közös ebéddel

2018.12.25. kedd 10:00
Imaóra, istentisztelet
Igehirdető: Meláth Attila
Karácsony

2018.12.25. kedd 17:00
Istentisztelet
Igehirdető: Meláth Attila
Gyermekek karácsonya

2018.12.30. vasárnap 10:00
Imaóra, istentisztelet
Igehirdető: Meláth Attila

2018.12.31. hétfő 17:00
Istentisztelet
Igehirdető: Meláth Attila
Óév

2019.01.06. vasárnap 10:00
Imaóra, istentisztelet
Igehirdető: Meláth Attila
Úrvacsora

2019.01.06. vasárnap 17:00
Istentisztelet
Igehirdető: Meláth Attila

 

 

 

A gyülekezet részletes programjának
excel táblázata xlsxide kattintva
 tölthető le

(2018.szept.-2019.jan.)


 

Követés

letöltés
face_small