Gyülekezeti híreink
Gyülekezeti híreink

Gyülekezeti híreink (680)

Gyülekezeti híreink

2009. szeptember 30. szerda, 11:03

Tapasztalt Házasok évnyitója

Írta: Írnok
IWIWGoogle bookmarkFacebookTwitter
tapasztalt_hazasA Tapasztalt Házaskör az idei év első alkalmát a Tóth - lakban tartotta, Géza és Gyöngyi vendégei voltunk.
Ízleteseket sütögettünk és hoztunk hozzávaló  finomságokat otthonról. Jó hangulatban, beszélgetve  telt a délután, vártuk a finom falatok elkészültét. Kezdetben  (a napon) sütkéreztünk, majd az árnyék növekedésével előkerültek a pulóverek is. A hangulat azonban nem volt "fagyos" ekkor sem.
Jó volt újra ilyen körben találkozni, beszélgetni, kötetlen formában.
2009. szeptember 14. hétfő, 07:20

Gyerekbemutatás- szept. 13.

Írta: Írnok
IWIWGoogle bookmarkFacebookTwitter
reka_bemutatasIsmét egy kisgyermeknek és családjának örülhettünk ezen a vasárnapon. Nagy István és felesége, Zeni hozta el 3. gyermekét azért, hogy áldást kérjenek kis életére, és köszönetet mondjanak érkezéséért.
A két bátyó, Zsombi és Boti  féltő szerettel figyelte az eseményeket. Komoly nagyfiúként (néha integetve) ülték végig Meláth testvér igei köszöntését, aki a Zsoltárokból olvasott fel. Az imádságok után a gyermekek köszöntötték  Rékát, a legkisebb társukat, majd a gyülekezet nevében Siposné Juli.
Legyen Isten áldása a nagy Nagy családon!
2010. január 04. hétfő, 13:58

Idősek karácsonya - december 27.

Írta: Írnok
IWIWGoogle bookmarkFacebookTwitter
idosek_karacsonyaVasárnap délután a gyermekek karácsonya után az idősödőknek volt lehetőségük arra, hogy együtt lehessenek. Hargas testvérék is el tudtak jönni erre az alkalomra, együtt örülni az itt lévőkkel. A városból sajnos sokan nem tudtak eljönni a szeretetotthonokból, mert a járvány miatt nem merték elenegdni őket, de akik ott voltak, azok fehér asztal mellett  tehettek bizonyságot Isten szeretetéről, hallgathattak verseket, énekelhették a karácsonyi énekeket, örülhettek a kis meglepetéseknek, ajándékoknak. A megszokott bensőséges hangulatban telt el ez a délután is.
2009. szeptember 14. hétfő, 07:14

Nagybörzsönyben jártunk, sok szép tájat láttunk...

Írta: Írnok
IWIWGoogle bookmarkFacebookTwitter
nagyborzsony_kisvasut_306A tini csoport szombaton (szept. 12-én) útra kelt. Mentünk vonattal, busszal, erdei vasúttal, autókkal...
Szobon keresztül érkeztünk Nagybörzsönybe. Itt megnéztük a Vizi-malmot, majd a patak partján játékra, beszélgetésre, "pihenésre " volt lehetőség. Dél után indult az erdei vasút, ami olyan tájakon vitt át minket, ahol se gyalogút, se kocsi út nem volt, csak a kisvonat  kocsijaiból lehetett azt a vidéket megnézni. Meredek hegyoldalakon kaptatott velünk fel a mozdony.
2009. december 27. vasárnap, 21:16

Karácsony

Írta: Írnok
IWIWGoogle bookmarkFacebookTwitter
karacsonyIsmét betelt a várakozás ideje és megérkezett a karácsony.
Délelőtt Meláth testvér több próféciát is felolvasott, aminek beteljesülését láthattuk Krisztus megszületésében. Az ünnepi igehirdetésben többször felhangzott a kérdés: ki életünk középpontja: az újszülött, de golgotai hőssé váló gyermek, vagy más hatalmasság.
Délután a gyemekek szolgálatának örülhettünk. A mini és az ovis csoport babákkal, mesekönyvekkel "felszerelkezve" mondta el, hogy mit gondolnak a karácsonyról, mit adnának az Úr Jézusnak. Az iskolások (alsósok- felsősök) 1-1 jelenettel játszották elénk a karácsonyi eseményeket. A szolgálatok sorát "házi" fuvolazenekarunk zárta.

2009. december 27. vasárnap, 21:08

Bemerítés- dec.20.

Írta: Írnok
IWIWGoogle bookmarkFacebookTwitter
bemertes2Aranyvasárnap "fehér vasárnapunk" volt.
Négy fiatal (Tóth Petra, Nagy Mária, Kovács Anna és Dan Jonatán) hetek óta várta ezt a délutánt, amikor fehér ruhában álltak a gyülekezet előtt, hogy hitük vallomására bemerítsék őket. A hideg és a csúszós utak ellenére sok rokon, vendég, barát jött el közénk, hagy tanui legyenek szerettük felnőtt keresztségének. Az istentisztelet elején elmondták bizonyságtételüket, majd Floch Gábor testvér kérédéseire elmondták ünnepélyes hitvallásukat. Ezt követően történt alámerítésük.
2009. szeptember 10. csütörtök, 13:21

Hármas gyerekbemutatás - szeptember 5.

Írta: Írnok
IWIWGoogle bookmarkFacebookTwitter
_5_20090912_1174551552Néhány év után ismét hármas gyermekbemutatás volt gyülekezetünkben.
A Józsa család hozta el 4. gyermekét, Rebekát, a Krebsz család 6. gyermekét, Zétényt,  és a Forsteinheiszler család 1. gyermekét, Annát.
Meláth testvér köszöntötte a kis- és nagycsaládokat igei útravalóval. A szülők és Meláth testvér kérte utána imádságban  Isten vezetését a mindennnapokra és  adott hálát a születés csodájáért.
A gyülekezet részéről a gyermekek köszöntötték jövendő pajtásaikat, Fórisné Cili pedig a szülőkhöz szólt.
Isten áldja meg gyülekezetünk legapróbbjait és az Őket nevelő családokat!
2009. szeptember 10. csütörtök, 13:20

Nyáron történt...

Írta: Írnok
IWIWGoogle bookmarkFacebookTwitter
thumb_Gyori_Gabor_eskuvo1Több éve már, hogy a Győri család elköltözött Vácról és visszatért "őshazájába", Pécsre, de azóta is tudnak a gyülekezetről, mi pedig Róluk.
Ezért ez úton is örömmel adunk hírt arról, hogy a Dugóként ismert Gábor nevű gyermekük 2009. júl. 11-én házasságot kötött Vadas Mártával.
Gábor (meg kell tanulnunk ezt a nevét, hiszen egy utolsó éves teológust már nem hívhatunk gyerekkori becenevén!) idén az Erzsébeti Gyülekezetbe van beosztva, így sok helyről voltak vendégek a családi eseményen.


A nagyításért kattintson a képekre!
2009. december 27. vasárnap, 21:04

Tini karácsony -dec.19

Írta: Írnok
IWIWGoogle bookmarkFacebookTwitter
tini_karacsonyA tiniknél már megjött a karácsony! (no nem a türelmetlenkedésünk, hanem az időpont egyeztetési nehézségek miatt).
Igazi karácsonyi hangulatban, nagy hóesés közben gyülekeztünk szombat délután. Mindenki felpakolva érkezett :finomságokat és ajándékokat hoztak a tinik  a megbeszélés szerint. (Volt,aki azt hitte, a karácsonyi jelenetet is próbáljuk, ezért a szerepét is betette a szatyorba, de a próbára most nem került sor) (majd szerdán 10 órakor az imaházban!!!) A gyülekező idejét kihasználva beszélgetéssel, játékkal töltöttük az időt, 6 óra körül lassan mindenki kiszállíngózott a szobából a terített asztalhoz, de azért a később megérkezett zenészek sem maradtak éhesek!
2009. december 28. hétfő, 19:31

Alsósok adventi szolgálata

Írta: Ftsc
IWIWGoogle bookmarkFacebookTwitter
adventi_koszoruDecember második szombatjára az alsós vasárnapi iskolásokkal egy nem hétköznapi helyre kaptunk meghívást. Egy, már a 15.sz-ban is létező pincében megtartott, meghitt hangulatú adventi istentiszteleten vehettünk rész. Szolgáltunk mi is karácsonyi énekkel, Csuka Tamásné református börtönlelkész pedig rövid áhítatot tartott. A közös éneket tangóharmónikán Révész Milán kísérte.
A hely érdekessége az, hogy itt hamarosan keresztény kávéház nyílik Adullám barlanja néven. A Bibliában azt tudhatjuk meg erről a barlangról, hogy Dávid ide menekült Saul elől és hamarosan hozzá gyülekezett mindenféle elnyomott, eladósodott és elkeseredett ember, ő pedig a vezérükké lett. Ennek a helynek is szándéka az, hogy a testi - lelki terhet viselők egy kis időre ide menekülhessenek és felfrissülhessenek.
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>
2. oldal / 49

Menü

Igehirdetések videón!

youtubelogo

A perc igeverse

Meghallgatta könyörgésemet az Úr, imádságomat elfogadta az Úr.
A zsoltárok könyve 6:10

Programok röviden

2018.11.08. csütörtök 18:00
Bibliaóra
Igehirdető: Meláth Attila

2018.11.11. vasárnap 10:00
Imaóra, istentisztelet
Igehirdető: vendég
Hálaadónap, Gyülekezet Napja

2018.11.11. vasárnap 17:00
Istentisztelet
Igehirdető: Floch Gábor
Hálaadónap
Szeretetvendégség

2018.11.13. kedd 18:00
Női kör

2018.11.15. csütörtök 18:00
Bibliaóra
Igehirdető: Merényi Zoltán

2018.11.17. 25+ Konferencia
Előadó: Floch Gábor

2018.11.18. vasárnap 10:00
Imaóra, istentisztelet
Igehirdető: Meláth Attila

2018.11.18. vasárnap 17:00
Istentisztelet
Igehirdető: Merényi Zoltán

2018.11.22. csütörtök 18:00
Bibliaóra
Igehirdető: Meláth Attila

2018.11.24. szombat 16:00
Házaspáros

2018.11.25. vasárnap 10:00
Imaóra, istentisztelet
Igehirdető: id. Kulcsár Tibor

2018.11.25. vasárnap 17:00
Istentisztelet
Igehirdető: Merényi Zoltán

2018.11.27. kedd 18:00
Női kör

 

A gyülekezet részletes programjának
excel táblázata xlsxide kattintva
 tölthető le

(2018.szept.-2019.jan.)


 

Követés

letöltés
face_small