humor
humor

humor (14)

2018. június 01. péntek, 16:14

A krumpli

Írta: internet
Egy öreg arab már 40 éve New York közelében lakik. Szeretne a kertjébe krumplit ültetni, de egyedül van, öreg és gyenge. A fia Párizsban tanul.
krumpli.gif
 
Ír neki egy emailt a gondjáról:
"Kedves Fiam, Ahmed.
Nagyon szomorú vagyok, mert nem tudok a kertemben krumplit ültetni. Biztos vagyok benne, hogy ha itt lennél, tudnál nekem segíteni a kertet felásni.
Szeretlek. Atyád."

Másnap az öreg arab e-mailt kap a fiától:
"Kedves Apám. Ne nyúlj a kerthez. Ott rejtettem el a 'dolgot'.
Én is szeretlek. Ahmed."

Másnap hajnali 4-kor jön az arabhoz a Hadsereg, az FBI, CIA, a Ranger-ek és Nemzetbiztonsági Hivatal is. Átkutatják a házat és felássák az egész kertet is, minden millimétert átkutatnak, de semmit sem találnak.
Csalódottan távoznak.

Másnap az öreg arab újra e-mailt kap a fiától:
"Kedves Apám! Remélem mostanra már fel van ásva a kerted és ültethetsz bele krumplit. Sajnos csak ennyit tudtam innen tenni érted.
Szeretlek. Ahmed."
 
2008. április 03. csütörtök, 18:04

A nemesedett majom

Írta: Martonné Lakati Viktória
IWIWGoogle bookmarkFacebookTwitter

A nemesedett majom nem a tengeri nyálkától származik, (amint azt néhány tudós gondolja), hanem a majomtól. A hosszú évezredek alatt sokat fejlődött, így ma már igen nagy mértékben különbözik a közönséges majomtól.majom1.jpg


A majom például nem ír verseket, nem sakkozik, nem épít szép templomokat, nem olvas újságot, nem vacsorázik gyertyafénynél, nem ábrándozik a szerelem szépségeiről, nem hiszi el, hogy a papír írta a könyvet (genetikai kód), nem dolgozik számítógéppel, nem tanul filozófiát, és nem politizál; a nemesedett majom azonban mindezt megteszi.
Ami a vallást illeti, a nemesedett majmok zöme többistenhívő. A leggyakoribb istenek: tudomány, divat, Jóisten, televízió, szex, magnetofon, sör, Kiskegyed, cigaretta, autó, könyv, Beatles együttes, valamint a nemesedett majom saját személye. A legfőbb isten neve: Szervetlen Anyag. Nagyon csodálkozom, hogy ez idáig nem építettek neki templomot, pedig igazán megérdemelné.
Néhány merész nemesedett majom azt állítja, hogy csak egy Isten van, aki valóságos: a Biblia Istene. Mondanom sem kell, hogy ez mennyire felháborító! Sürgős intézkedésekre van szükség ez ügyben, hogy a normális élet fel ne boruljon!
De most menjünk tovább. Egy nemesedett majom élete lényegében két végtelen időszak közé esik. A születést megelőző végtelen időszak — mivel az Anyag örökkévaló — és a halál utáni végtelen időszak közé. Ez a tény sokakban félelmet kelt, de számos érzéstelenítő (pl. a sör) simán leküzdi ezt a problémát.
Sok nemesedett majom piros pontot kap önmagától, ha bizonyos dolgokat megtesz az élete során. Így például dicsőségnek számít, ha valaki legalább egyszer életében bunyóba keveredik. Még jobb a helyzet, ha ő maga kezdeményezi. Az is jó pont, ha egy nemesedett majom kedveli az aranyköpéseket. Például: „Mi a jobb egy pohár konyaknál? Még egy pohár konyak." — és hasonló bölcsességek. Százezer kávé elfogyasztása az egész élet folyamán szintén egy nagy piros pontot ér. Az se árt, ha valaki az UFO-kat tanulmányozza. Szóval az a lényeg, hogy ne a Biblia legyen a téma, minden más jöhet. Persze vannak kivételek. Egyesek még tisztelik is eme könyvet, mondván, hogy egy nagyon okos ember írta őket.
majom_2.gifAmi az élet értelmét illeti, a legtöbb nemesedett majom a saját istenét tekinti az élet értelmének. Például egy autót. Azonban itt is vannak kivételek. Egyesek filozófiai dolgokban mélyednek el. Íme egy példa: vajon modellnek tekinthető-e az a gépkocsi, amelynek minden részlete megegyezik egy igazi autó szerkezeti elemeivel, de egyetlen egy csavarja fából készült? Ez egy igen érdekes filozófiai kérdés, és lám, még ez is lehet az élet értelme.
Van akinél a szerelem és büszkeség az élet értelme, míg másoknál az, hogy születünk és meghalunk. Néhány nemesedett majom különböző humoros helyzeteket részesít előnyben. Lássunk egy példát! Mondjuk, van két srác. Az egyik a hetedik emeleten beszáll a liftbe, és „megcélozza" a földszintet. A másik a lépcsőt választja, persze futva. Namármost, a lépcső-taposó előbb ér le, és imígyen köszönti a liftből kilépő barátját: — Na végre, már itt várok egy órája!
Szóval ilyen is van. De most evezzünk más vizekre. Egyes nemesedett majmok — például a szerző — igen furcsa aggyal rendelkeznek. Arra gondolok, hogy néhány dolgot egy kissé félreértenek. Itt van például „A kis kakas" című dalocska. Ugyanis nem egy, hanem három személy szerepel benne — tehát: Pál, Kata és Péter! Világos, hogy nem Pálkata Péter.
Más téma. A napokban figyelmes lettem egy bizarr versikére. A Materializmus dicsőségére való tekintettel javaslom a vers mielőbbi betiltását, és a szerző felelősségre vonását. Íme a költemény:
Darwinnal csak ez az egy a bajom: Nem vagyok én nemesedett majom!

 

Dihen István

 

2008. január 27. vasárnap, 16:31

Dicsőítés és karénekek

Írta: Martonné Lakati Viktória
IWIWGoogle bookmarkFacebookTwitter

 

Egy öreg farmer egy hétvégén elment a nagyvárosba és ott az egyik nagy gyülekezetben vett részt istentiszteleten. Amikor hazament, a felesége megkérdezte, hogy milyen volt.
"Hát jó volt" — felelte a farmer. "Habár ők mégis valamit másképp csinálnak. Dicsőítő énekeket énekelnek karénekek helyett."
"Dicsőítő énekeket" — mondta a felesége. "Mik azok?"
"Ó azok jók, olyanok, mint a karénekek, de mégis egy kicsit különbözőek" - mondta a farmer. - "És mi a különbség?" — kérdezte a felesége.
A farmer így felelt: "Hát olyan, mintha azt mondanám":
Márta, a tehenek a kukoricásban vannak. — "Mondjuk ez lenne az ének, de én ezt másképpen mondanám, valahogy így:

 

boci.jpgMárta, Márta, Márta, Ó Márta, MÁRTA, MÁRTA
A tehenek, a nagy tehenek, a barna tehenek, fekete tehenek,
A fehér tehenek, a fekete és a fehér tehenek a kukoricásban vannak,
A TEHENEK, TEHENEK, TEHENEK, a kukoricásban vannak,
A kukoricásban vannak, a kukoricásban vannak.
A KUKORICÁSBAN, KUKORICÁSBAN, KUKORICÁSBAN.

 

Azután, ha az egészet elismételném 2 vagy 3 alkalommal, hát az lenne a dicsőítés.

 

 

Egy másik hétvégén egy fiatal keresztyén, aki nemrég tért meghangjegy1.jpg, a városból vidékre látogatott, és vasárnap egy kis gyülekezetben vett részt az istentiszteleten. Amikor hazament, a felesége megkérdezte, hogy milyen volt.
- "Hát jó volt" — felelte a fiatalember. "Habár, ők mégis valamit másképpen csinálnak. Karénekeket énekelnek a szokott énekek helyett."
- "Karénekeket" — mondta a felesége. "Mik azok?"
- "Ó azok jók, olyanok, mint amit mi szoktunk énekelni, de mégis egy kicsit különbözőek" — mondta a fiatalember.
- "És mi a különbség?" — kérdezte a felesége.
A fiatalember így felelt:  - „Hát olyan, mintha azt mondanám: "Márta, a tehenek a kukoricásban vannak." — Mondjuk ez lenne az ének, de én ezt másképpen mondanám, valahogy így:


Ó Márta, drága Márta, halld a kiáltásom
Fordítsd füleidet ajkam szavaihoz,
Fordítsd csodálatos füleidet a holnap
Igaz, páratlan, dicsőséges igazságához.

 

 

Az állatok útjait ki tudná megmagyarázni
A fejükben nincs az értelemnek még az árnyéka sem,
Figyelnek az Isten által adott napra, vagy a Tőle jött esőre
Kivéve, mikor gyenge, csalogató kukoricás a kerítésük.

 

 

Sőt, ezen tehenek boldog, buta, fegyelmezetlen örömben,
Kiszabadították magukat abból a meleg karámból, ami visszatartotta őket.
És a sötétség és éjszaka által ösztökélve
A chilliwack-i édes kukoricámat legelték.


Nézzétek csak azt a ragyogó, napsütéses holnapot,
Ahol a föld mocskos feslettsége újjászületik,
Ahol ártalmas állatok nem indítják sírásra a lelkemet,
És ahol nem kell többé azokat az alávaló teheneket a kukoricásban látni.

 

Ezután ha az első, harmadik versszakot is elénekeltem, majd az utolsót elénekelem, majd az utolsót egy különböző hangszínben, hát az lenne a karének.

 

(forrás: net)

 

2008. január 10. csütörtök, 17:46

Gyerexáj

Írta: GEDEON
IWIWGoogle bookmarkFacebookTwitter

A kislányomnak, egy régi kulcsot adtam játszani.
- És hol az ajtó, amit nyitni lehet vele? - kérdezte.
Azt feleltem, hogy fogalmam sincs.
Ő csodálkozva végigmért, és megjegyezte:
- A kulcsot szokták elveszíteni, nem az ajtót.


 

Ágyba dugtam a három és ötéves lányaimat. Átöltöztem egy régi melegítőalsóba és kinyúlt pólóba, majd bementem a fürdőszobába hajat mosni.
Még ott is hallottam, hogy veszekednek. Egy ideig hallgattam, majd törölközőt csavartam a fejemre, berontottam a szobájukba és leordítottam őket. Útban visszafelé még hallottam, ahogy a hároméves megkérdezi nővérét:
- Te Réka, ez meg ki volt?
 


Kisfiammal (3 éves) sétálunk, és lát egy lefektetett biciklit a pázsiton:
- Szegény bicikli, megdöglött.
 
 
Nagyapánk csigalassúsággal ette a joghurtját.
- Figyelj, nagypapa - mondta az öcsém -, csak három nap a szavatossága.
 
 
Négyéves fiam sehogy sem boldogult a köhögés elleni szirupja kupakjával, és végül azt kérdezte:
- Miért nem tudom én ezt kinyitni?
- Mert biztonsági zár van rajta, hogy gyerekek ne tudják kinyitni - feleltem.
Még egyszer próbálkozott a kupakkal, aztán azt kérdezte:
- De honnan tudja, hogy én gyerek vagyok?

 


Lelkipásztor kisfia, édesapját utánozva, lelkesen prédikált a bibliakörben a többi gyermeknek. "Térjetek meg!" — kiáltotta az Útkészítő határozottságával.

Rövid szünet után gyermeki őszinteséggel megtoldotta a felszólítást: „de ne kelljen mégegyszer mondanom!" Jer 22:21.

 

 

 

David Heller: Kedves Isten! - Gyermeklevelek Istenhez 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kedves Isten!
Az iskolában rajzoltam egy képet Jézusról, meg a tizenkét apostolról. Ha kíváncsi vagy rá, akkor ma este hétkor ugorj be hozzánk!
Szeretettel:
Jennifer (9 éves)

*

Kedves Isten!
Hány éves vagy igazából? Ha az a Noés történet igaz, akkor idősebbnek kell lenned még a szomszédunknál, Mr. Grubbnál is – pedig ő aztán öreg..
Azért ne keseredj el!
Tammy  (8 éves)

*

Kedves Isten!
Te kihez szoktál imádkozni?Ha viszont nem szoktál, akkor nem engednéd el nekem is..?
Kim (9 éves)

*

Kedves Isten!
Az égő csipkebokros trükköd jobb, mint David Cooperfieldé. Tetszik, amit csinálsz.
Ron (11 éves)

*

Kedves Isten!
Aput a múlt héten hazaküldték a munkahelyéről. Kérlek, segíts neki gyorsan valami munkát találni!
Ugyanis örökösen zavar minket, ha itthon van.
Köszönöm
Martin (8 éves)

*

Kedves Isten!
A nagymamám egy évvel ezelőtt halt meg, és anyukám azt mondta, hogy most ott van veled a mennyországban. Átadnád neki ezt a levelet?
Nagymama! Jól tanulok, és találkoztam egy fiúval, akihez feleségül fogok menni.
Szeretlek
Cindy (8 éves)

*

Kedves Isten!Köszönet neked a szüleimért, a húgomért Anitáért, és a nagypapáért meg a nagymamáért! Mindannyian nagyon kedvesek és rendesek. Philt, a bátyámat pedig megbocsátom neked – gondolom még nem fejezted be egészen.
Sean  (12 éves)

*

Kedves Isten!
Igazán küldhetnél a nővéremre egy csapást. Tudod, mint az egyiptomiakra. Nagyon hülye.
Stanley (8 éves)

*

Kedves Isten!
Apu szt gondolja, hogy ő te vagy. Kérlek térítsd észre!
Wayne (11 éves)

*

Kedves Isten!
Anyu kezd furcsán viselkedni, mióta öregszik. El tudnád tüntetni néhány ősz hajszálát? Sokat segítene abban,hogy a családban megint normálisan menjenek a dolgok. Kösz a segítséget előre is!
Mike  (9 éves)

*

Kedves Isten!
A New Jersey-i nagybátyám állandóan viccelődik velem és ugrat engem.
Azt szeretném tudni, hogy azért teremtetted a nagybácsikat, hogy sokkal jobban szeressük a szüleinket?
Barátod
Scotty (7 éves)

*

Kedves Isten!
A nővéremnek, Tinának van egy Wendy nevű barátnője. Mind a ketten 15 évesek. Wendynek van a legnagyobb szája a világon. Nem viccelek.
Kész csoda lenne,ha egyszer befogná. Nem segítenél ebben?
Én nem vagyok pletykás.
Tammy  (9 éves)

*

Kedves Isten!
Köszönöm,hogy ilyen rendes és szerető családot adtál nekem. Jó döntés volt.
Erről jut eszembe, leírom, míg el nem feledem: kipróbáltál előttük más családokat is?
Csak így tovább!
Tito ( 10 éves)

*

Kedves Isten!
Tanultuk a suliban, hogy hernyókból pillangókat tudsz csinálni. Ez szerintem nagyon baró. Tudnál valamit csinálni a nővéremmel is? Ugyanis ronda.
Kérlek ne áruld el a szüleimnek, hogy írtam neked.
Haverod
Greg (11 éves)

*

Kedves Isten!
Lennél a barátom? Nem kerül semmibe, és még csak túl sok csodát sem kell tenned.
William (8 éves)

*

Kedves Istenek!
A házunkban minden gyereknek van már ötsebességese. Nem akarhatjátok, hogy lemaradjak. Szóval…
Boldog karácsonyt előre is
Bob (9 éves)

*

Kedves Isten!
Szerintem túl sok dolog forog a pénz körül mostanában. Főleg a tévében.
El kéne venned az emberektől valamennyi pénzt, hogy ne legyen olyan fontos nekik.
Ne mondd el senkinek, hogy ki adta az ötletet!
Susie (7 éves)

*

Kedves Isten!
A te gyerekeid szoktak szombatonként rajzfilmeket nézni? Vagy inkább segítenek neked felkészülni a vasárnapi istentiszteletre?
Barátod
Ted (7 éves)

*

Kedves Isten!
Kíváncsi vagyok tudsz-e segíteni. Anyu és apu megtiltották, hogy egy hétig tévét nézzek. Ezért gondolom a vallási műsorokat sem láthatom, hacsak nem csinálsz valamit. Nem szólnál néhány jó szót az érdekemben?
Szeretettel
Matt (7 éves)

*

Kedves Isten!
Mennyi a fizetésed? Apu azt mondta, hogy az a fickó, aki a Kettesen (CBS) olvassa be a híreket, többet keres,mint te. Miért nem adnak neked fizetésemelést?
Engem érdekel
Jamie (11 éves)

<< Első < Előző 1 2 3 4 Következő > Utolsó >>
2. oldal / 4

Menü

Igehirdetések videón!

youtubelogo

A perc igeverse

Ha rendelkezéseim szerint éltek, és parancsaimat megtartjátok, és végrehajtjátok azokat, akkor esőt adok a szokott időben, a föld megadja termését, és a mező fája is megtermi gyümölcsét.
Mózes III. könyve 26:3-4

Programok röviden

2018.11.25. vasárnap 10:00
Imaóra, istentisztelet
Igehirdető: id. Kulcsár Tibor

2018.11.25. vasárnap 17:00
Istentisztelet
Igehirdető: Merényi Zoltán

2018.11.27. kedd 18:00
Női kör

2018.11.29. csütörtök 18:00
Bibliaóra
Igehirdető: Meláth Attila

2018.12.02. vasárnap 10:00
Imaóra, istentisztelet
Igehirdető: Meláth Attila
Úrvacsora
Gyülekezeti óra

2018.12.02. vasárnap 17:00
Istentisztelet
Igehirdető: Meláth Attila
1.advent

2018.12.06. csütörtök 18:00
Bibliaóra
Igehirdető: Merényi Zoltán

2018.12.09. vasárnap 10:00
Imaóra, istentisztelet
Igehirdető: Meláth Attila

2018.12.09. vasárnap 17:00
Bemerítési istentisztelet
Igehirdető: Meláth Attila
2. advent

2018.12.11. kedd 18:00
Női kör

2018.12.13. csütörtök 18:00
Bibliaóra
Igehirdető: Tóth Zoltán

2018.12.15. szombat 19:00
Vox Humána és a Vác Civitas Szimfonikus Zenekar
Karácsonyi hangversenye

2018.12.16. vasárnap 10:00
Imaóra, istentisztelet
Igehirdető: Meláth Attila

2018.12.16. vasárnap 17:00
Istentisztelet
Igehirdető: Merényi Zoltán
3. advent

2018.12.20. csütörtök
Fadíszítés

2018.12.23. vasárnap 10:00
Imaóra, istentisztelet
Igehirdető: Meláth Attila
4.advent
Utána nyugdíjasok karácsonya közös ebéddel

2018.12.25. kedd 10:00
Imaóra, istentisztelet
Igehirdető: Meláth Attila
Karácsony

2018.12.25. kedd 17:00
Istentisztelet
Igehirdető: Meláth Attila
Gyermekek karácsonya

2018.12.30. vasárnap 10:00
Imaóra, istentisztelet
Igehirdető: Meláth Attila

2018.12.31. hétfő 17:00
Istentisztelet
Igehirdető: Meláth Attila
Óév

2019.01.06. vasárnap 10:00
Imaóra, istentisztelet
Igehirdető: Meláth Attila
Úrvacsora

2019.01.06. vasárnap 17:00
Istentisztelet
Igehirdető: Meláth Attila

 

 

 

A gyülekezet részletes programjának
excel táblázata xlsxide kattintva
 tölthető le

(2018.szept.-2019.jan.)


 

Követés

letöltés
face_small