Híreink
2017. március 30. csütörtök, 11:20

2017. március 26. - bemerítés

Írta: írnok
IWIWGoogle bookmarkFacebookTwitter

 1 20170326 16423085782017. március 26-án megmozdult a víz gyülekezetünkben, reményünk szerint idén első, de nem utolsó alkalommal....
Két fiatalunk tett bizonyságot hitéről és arról, hogy elfogadta Jézus Krisztus megváltását, megváltozott az élete: Bahor Ábel és Nemeshegyi Marcell.
A délelőtti istentisztelet keretében került sor a bemerítésre. Az istentiszteletet imaórával kezdtük Kulcsár Gábor testvér János 5:24 alapján fogalmazott buzdító gondolatai alapján, majd Ábel és Marci bizonyságtételei következtek. A hitvallás előtt Merényi Zoltán testvér (aki a bemerítést is végezte) a Róma 6-ból felolvasta a bemerítés bibliai alapvetését. Utána ifjaink hangos, közös vallástétele következett, aminek alapján a bemerítésük is megtörtént.
Az igehirdetés szolgálatát Meláth Attila testvér végezte a Kolossé 6 alapján:
A korai gyülekezetekben is jelentkeztek már tév-tanítások: az Ige, Jézus nem lett testté, ill Jézus munkája nem elég, ahhoz az embernek is hozzá kell tenni bizonyos dolgokat. Erre Pál apostol tanítással válaszolt: Ki Jézus? Jézus Isten, de magára vette az emberi természetet is, ezért tudott áldozat lenni értünk. Ő örök és a teljesség Benne van.
Jézus nélkül szellemi halottak vagyunk Isten szemében, pedig a jövőnket az Istennel való kapcsolatunk határozza meg.
Az Istennel, Jézussal való találkozás azt jelenti, hogy:
1, meghalunk a bűnnek és nemet tudunk mondani a továbbiakban a bűnnek
2, új életre támadunk fel: értjük Isten üzenetét, engedelmeskedünk Neki, átformálódik a bensőnk
3, teljes bocsánatot kapunk minden bűnre
4, teljesen szabaddá tesz: nincs kitől és mitől félnünk.
Új testvéreink visszaérkezésekor áldás-kérő imádságok hangzottak el lelkészeinktől, a gyülekezet pedig Lakati Péter köszöntésével fogadta sorai közé az új tagokat.
Isten áldja új testvéreink hívő életét! Istené legyen a dicsőség!

Tovább a képekhez

2017. március 30. csütörtök, 11:13

2017. március 25. - tini program

Írta: írnok
IWIWGoogle bookmarkFacebookTwitter

tvMárciusi programunk egy látogatás volt a Rádió és Tv Kiállítóhelyre, Bp-re.
Ez a kiállítóhely egy Múzeum, de sok tevékenységgel.
A látogatás egy 1 órás tárlatvezetéssel indult: láttunk (nyomkodhattunk) morze távírót, láttuk a korai gramofonokat, Horthy és Rákosi néprádiót, az első hang-rögzítéses eszközöket,, hogyan, miből készültek a lemezek, a szintetizátor elődjét (ki is próbálhattuk), távírót. Láttuk a rádió és tv fejlődését, az egyre modernebb eszközöket... Sok érdekességet megtudtunk a tárlatvezetőtől, de igazán érdekes a szinkronizálás, ill a hírolvasás volt.
A szinkron stúdióban egy rövid jelenetet kellett szinkronizálni széllel, ajtónyitással, csikorgó léptekkel, csengővel no és beszéddel...Mindenki kipróbálhatta: nem is olyan egyszerű akkor mozdulni, mondani, amikor a látott szereplő beszél, vagy pl. nyílik az ajtó...Erről felvétel is készült, amit megkaptunk.
Ugyanígy megkaptuk a felvételt a hírolvasásról is: egy stúdió volt berendezve kamerával, lámpával, mikrofonnal, ment a szignál, és nyelvtörőket, kellett pl. hírként megfogalmazva felolvasni...Hát senkinek sem sikerült hibátlanul, a többiek nagy derültségére.
Végül "ál-kép" készült Süsüvel és a Tv Macival a táraságunkban.
Érdekes volt bepillantani a különleges eszközök világába!

2017. március 28. kedd, 10:09

2017. március 12 - lelkipásztori beiktatás

Írta: írnok
IWIWGoogle bookmarkFacebookTwitter

 17 20170312 1237427236Örömünnep volt március 12-én a szokolyai gyülekezetben és a váci körzetben: Papp János egyházelnök testvérünk beiktatta új szolgálati helyére Merényi Zoltán testvért. Szokolyán lelkipásztori, a váci körzetben ifjúsági lelkipásztori feladatokat fog végezni.
A beiktatás előtt Papp János testvér Lukács 24:1-6 alapján szólt: akinek az életében ott van Jézus, annak az életében ott a Lélek - az az ember él! Merényi testvér felé szólt a felhívás: hirdesse az életet, legyen egyre inkább hallható az "élet hangja", az örök élet beszéde az új helyén!
A beiktatás szolgálatában Papp testvér először Merényi testvért, majd a gyülekezetet szólította válaszadásra: vállalja-e, vállaljuk-e az együtt-szolgálatot, Isten szőlőskertjében az együtt munkálkodást? Az egybehangzó igenek után áldást kérő imát mondott Papp testvér és Meláth testvér, a szolgatárs.
Köszöntésekkel folytatódott az alkalom: Floch testvér az előd jókívánságai mellett a szószéki Bibliát is átadta utódjának. Az elbocsátó gyülekezet nevében Schönek Péter és Antóczi Éva, a fogadó gyülekezetek nevében Révész Árpád, Tóth Zoltán és az ifjúság, a testvér egyházak nevében Temesvári Benedek (római katolikus), Adamek Norbert (református) lelkészek, a helybeli közösség nevében Némethné Pintér Csilla polgármester asszony köszöntötte az új lelkészt. Feleségét, Angélát Révészné Anikó biztosította a gyülekezet elfogadó szeretetéről.
Merényi testvér székfoglaló beszéde a Máté 28:16-20-n alapult: Isten terve, ígérete nem változik. Tanítványává akar fogadni mindenkit, gyógyító hatalmával jelen van, kiküldi az emberek közé az övéit, akikkel vele van, így tudnak tanítani, másokat vezetni. Ő velünk is velünk marad, ebben bízva végezhetjük közösen az Úr munkáját.
A zenei szolgálatokat a váci énekkar végezte.
Az alkalom végén szeretetvendégség keretében folytathattuk a köszöntést, találkozhatott, beszélgethetett a két gyülekezet, a falu népe.
Isten áldása kísérje Merényi testvér szolgálatát az új szolgálati helyein!

Tovább a képekhez!

2017. február 22. szerda, 14:10

2017 február 18 - tini program

Írta: írnok
IWIWGoogle bookmarkFacebookTwitter

resurrection movieA februári tini programunk filmklub volt. Az imaházban találkoztunk, ahol a "Feltámadás" c. filmet néztük meg. Egy római katona szemszögéből mutatta meg, hogyan szembesült Jézus feltámadásával, az üldözőből hogy lett elfogadó. Elgondolkodtató film volt.

A vetítés előtt és után volt lehetőség beszélgetésre, csocsózásra is. A mozihangulatot a pattogatott kukorica megalapozta....De volt, aki nápolyit, csipszet, vagy palacsintát hozott....Így éhen sem maradtunk!
Gyorsan eltelt a néhány óra!

2017. február 09. csütörtök, 13:44

Regionális BVSZ Vasárnap -febr.5.

Írta: M.Ricsi
IWIWGoogle bookmarkFacebookTwitter

 20 20170207 1824408766 12017.02.05-én volt megtartva a Váci Baptista Gyülekezetben az északi baptista regionális találkozó, melyre több gyülekezetből is el tudtak jönni, hogy együtt magasztaljuk Istenünket.
Az igehírdetést Bacsó Benjámin lelkipásztor tartotta buzdítva bennünket, hogy merjünk a világban kiállni mint Isten gyermekei , valamint ne szégyelljük elmondani az örömhír mellett vallási hovatartozásunkat sem, természetesen csak alázattal. 
A liturgia a hagyományos módon zajlott, voltak beszámolók a környező baptista gyülekezetek életéből, melyeket az adott gyülekezet lelkipásztorai osztottak meg, kihangsúlyozva az egymásért való közbenjárás fontosságát, hiszen sok a munka és kevés a munkás. Összevont kórus énekelt, így szép és jól hallható volt a szolgálatuk. Az Istentisztelet szeretetvendégséggel zárult, melyen igen gazdagon meg voltak terítve az asztalok, így senki sem ment haza üres gyomorral és reméljük üres lélekkel sem. Öröm volt így együtt lenni a környező gyülekezetekkel, reméljük, hogy a jövőben is folytatódni fog ez a közös alkalom, illetve a közösségek összefonódása is erősebbé válik majd.

Tovább a képekhez

<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>
9. oldal / 132

Menü

A perc igeverse

Te vagy az oltalmam, megóvsz a bajtól, körülveszel a szabadulás örömével.
A zsoltárok könyve 32:7

Programok röviden

2018.04.26. csütörtök 18:00
Bibliaóra
Igehirdető: Meláth Attila

2018.04.29. vasárnap 10:00
Imaóra, istentisztelet
Igehirdető: Meláth Attila
Közös ebéd

2018.04.29. vasárnap du.
60+ összejövetel
Nincs istentisztelet

2018.05.03. csütörtök 18:00
Bibliaóra 
Igehirdető: Meláth Attila

2018.05.06. vasárnap 10:00
Imaóra, istentisztelet
Igehirdető: Meláth Attila
Úrvacsora

2018.05.06. vasárnap 17:00
Istentisztelet
Igehirdető: Meláth Attila
Anyáknapja

2018.05.10. csütörtök 18:00
Bibliaóra 
Igehirdető: Meláth Attila

2018.05.13. vasárnap 10:00
Imaóra, istentisztelet
Igehirdető: Meláth Attila
Gyerekbemutatás

2018.05.13. vasárnap 17:00
Istentisztelet
Igehirdető: Merényi Zoltán

2018.05.17. csütörtök 18:00
Bibliaóra 
Igehirdető: Meláth Attila

2018.05.20. vasárnap 10:00
Imaóra, istentisztelet
Igehirdető: Meláth Attila
Pünkösd

2018.05.20. vasárnap 17:00
Istentisztelet
Igehirdető: Meláth Attila
Pünkösd

2018.05.24. csütörtök 18:00
Bibliaóra
Igehirdető: Meláth Attila

A gyülekezet részletes programjának
excel táblázataxlsx ide kattintv
a tölthető le

(2018.ápr.-szept.)


 

Követés

face_small
twit