Híreink
2018. december 10. hétfő, 12:47

Ismét gyarapodtunk

Írta: írnok
IWIWGoogle bookmarkFacebookTwitter

A délelőtti istentisztelet után a gyülekezet tagjai tanácskozásra maradtak vissza.
Több testvérünk költözött Vácra az utóbbi időben, így kérték, hogy a Váci Gyülekezetben gyakorolhassák tagságukat: Drenyovszki Dávid és felesége, valamint Szűcs László. Gyülekezetünk örömmel fogadta Őket.
Öt testvérünket pedig megtérésükről, Jézus Krisztus melletti döntésükről hallgattunk meg: Fogarasi Antalt és feleségét: Rózsikát, egy testvérpárt: Nagy Orsolyát és Andreát, valamint Balogh Mátét.
A gyülekezet örömmel fogadta hitvallásukat, elfogadta Őket testvérként,a gyülekezet tagjaként.
A hitvallásuknak látható formájára kerül sor december 9-én 17 órakor a bemerítésükkel.
Szeretettel köszöntjük ez úton is az új váci testvéreket, Isten áldása kísérje életüket!

2018. november 14. szerda, 12:45

Isten irántam érzett szeretete határtalan

Írta: R.Adél
IWIWGoogle bookmarkFacebookTwitter

halaado 2018Hálaadó napra gyűltünk össze Vácott, 2018. november 11-én. Szép számmal jöttek el a környező gyülekezetekből is együtt dicsőíteni Istent végtelen szeretetéért.

Ma, minden feltétel adott, ahhoz, hogy jól éljünk. Mindenkinek van hálára oka. Isten irántunk érzett és gyakorolt szeretete határtalan. Az ige élő és Isten kegyelme megtapasztalható - hangzott az imaórai buzdítás Széll Barnabástól.
Egész nap vissza csengtek a 103. zsoltár szavai. „Áldjátok az Urat, ti teremtményei, mindenütt, ahol uralkodik! Áldjad lelkem, az Urat!” 103.zsoltár 22.vers.
Hálát adtunk a jubiláló 5-10-15 és így tovább - bemerített testvérekért. Mindnyájan egyénenként hálásak vagyunk Isten jóságáért, Jézus Krisztusnak az értünk, bűneink eltörléséért elszenvedett kereszthaláláért. „Emlékezzél meg és térj meg” – hangzott a felhívás.
Házaspárokat is köszönthettünk, akik 20-30-40 éve együtt élnek szeretetben. Gyülekezetünk fontos alapköve a család és a házaspárok.
Az igehirdetésben délelőtt Meláth Attila lelkipásztorunk a sánta emberről szólt, akit Péter meggyógyított. (Apcsel 3: 1-11.) A hálaadás több mint egy napi megemlékezés, több mint öröm, vagy vidámság. Láttuk a bemerítetteknél és jubileumot ünneplő házaspároknál is, hogy következménye van annak, amit 5-10-50 éve tettek. El jut-e a lelkem, a szellemem Jézushoz az igaz Istenhez, vagy a kapu előtti világi térben ülök, hogy alamizsnát kérjek Tőle. Ma sem lehet hálát adni Istennek úgy, hogy a mögötted lévő héten össze-vissza kóboroltál. Szakíts ezzel, ne csak koldus legyél! A Hála életet formáló élet stílus! Jézus Krisztushoz bűnösen és csak úgy lehet jönni, hogy ne csak a kapuig érjen el az ember. Hit által Jézus Krisztusban igazi ajándékunk van. Mondd el a jó hírt. Aranyom és ezüstöm nincsen, de Jézus Krisztusra mutatásunk van. Ha megtértünk és újjá születtünk legyen ez hála ok. Ajánljuk fel Istennek a segítségünket a nem hívőkért! Ezen a délelőttön énekkarunk Tóka Szabolcs kíséretével énekelt, többször kifejezve Isten iránti hálánkat.
Tovább a képekhez!

Délután folytatódott ünneplésünk az ifjúság újonnan alakult énekcsoportja vezette a hálaadást. Igét Floch Gábor balatonszemesi lelkipásztor hirdetett Fil. 4:11b-13 alapján. Mi sima napos életet szeretnénk élni szivárvánnyal. Ne úgy tedd fel a kérdést, ahogy szoktad, hogy miért történt ez velem. Úgy tedd fel, egy betűt megváltoztatva, hogy kiért, és tisztábban fogod látni a veled történteket. Minden próba azért van az életünkben, hogy tanuljunk belőle. Egyik hit hős sem úszta meg a próbákat. Gyakran kerülünk padlóra, de Isten gyermekei felállnak. Isten azt kiáltja neked, hogy elvégeztetett! Érted! Tedd le a fegyvert! Ján 3:16
Délelőtt és délután is bizonyságtételeket hallgathattunk meg. Hálaadást Jézus Krisztusért, házastársért, családért, gyermekekért, unokákért, munkáért, egészségért, anyagi javainkért. Hála Isten jóságáért, mindennapi segítségéért.
„Áldjad lelkem az Urat, és egész bensőm az ő szent nevét! Áldjad lelkem az Urat, és ne feledd el mennyi jót tett veled!” Zsoltárok 103:1-2

2018. november 06. kedd, 12:28

Három nap feltöltődés Vácon

Írta: Merényi Zoli
IWIWGoogle bookmarkFacebookTwitter

IMG 0875Nagy volt az érdeklődés a 27. váci ifjúsági konferencia iránt, melyet október 26 és 28 között szerveztek. Témája a feltöltődés volt. Már két héttel a találkozó előtt beteltek a férőhelyek, így le kellett zárni a jelentkezéseket. 
Péntek este Pafkó Tamás, a debreceni Trinity Baptista Gyülekezet lelkipásztora, nyitó előadásában arról beszélt, mik azok a dolgok, amik lemerítik életünket. Egy szemléletes, mai képpel élve elmondta, hogy van egy olyan alkalmazás az okostelefonokon, amely figyeli, mely applikációk merítik leginkább a telefonunkat. Az életünkre is feltelepültek olyan alkalmazások akár tudatosan, akár észrevétlenül, amik elszívják erőnket. Fel kell ismerni és ha lehet törölni ezeket a rossz szokásokat. 
Másnap délelőtt ugyancsak Pafkó Tamás beszélt a fiataloknak. Előadásában Jeremiás próféta életéről szólt, aki nehéz időszakban is megállta a helyét. Isten neki egy olyan életet szánt, mikor nem gyalogosokkal, hanem lovakkal kellett versenyeznie (Jer 12,5). Erre csak úgy volt képes és úgy lehetünk mi is képesek, ha rátalálunk arra a kiapadhatatlan forrásra, amely folyamatosan erővel, szeretettel, lelkesedéssel tölt fel bennünket. 
Bizonyságot tett Nagy Mihály válogatott, Európa Bajnoki bronzérmes birkózó, aki beszélt arról, hogy a hívő élet is kemény harc, ugyanúgy mint a birkózás. 
Délután három szemináriumon is részt vehettek a fiatalok. Gáspár Botond teológus, Ép testben ép lélek címmel egy olyan szemináriumot vezetett, ahol a sport és a hit kapcsolatáról beszélgettek. Merényi Zoltán lelkipásztor a lelkigondozás alapjairól gondolkodott együtt az érdeklődőkkel, Meláth Attila pedig a kihagyhatatlan és mindig aktuális párválasztási témáról szólt.
Este Bacsó Benjámin, lelkipásztor evangélizációs igehirdetésében a Vak Bartimeus története kapcsán beszélt arról, hogy milyen sok akadályon kell keresztülmennie az embernek ahhoz, hogy Jézushoz találjon. A vak ember legyőzve minden nehézséget végül gyógyulásra talált. A felhívás után sokan előrejöttek imakéréseikkel. Többen bűneiket rendezték, mások lelki gyógyulásért könyörögtek. Az este teaházzal végződött.
A konferencia zárónapján a fiatalok együtt vettek részt istentiszteleten a helyi gyülekezettel. Az igehirdetést Merényi Zoltán ifjúsági lelkipásztor végezte a 23. zsoltár alapján. Elhangzott, hogy Isten vezetni akarja életünket, és nemcsak a konferencián, hanem életünk minden napján megtapasztalhatjuk az Ő közelségét, erejét. 
A három nap során a MABIM dicsősítő zenekar vezette a fiatalokat az éneklésben. Köszönet illeti a helyi fiatalok mellett az egész gyülekezetet, akik lehetőséget biztosítottak arra, hogy ez a találkozó létrejöhessen.

2018. október 28. vasárnap, 15:38

Gólyahír - Hegyesi Milán

Írta: vi-l-ma
IWIWGoogle bookmarkFacebookTwitter

hegyesi david

 

 

Örömmel tudatjuk mindenkivel, hogy 2018.10.23-án megszületett Hegyesi Dávid és Betti első gyermeke: Hegyesi Milán.
A bébi és anyukája is nagyszerűen vannak.
Gratulálunk a családnak és Isten áldását kívánjuk életükre!

2018. szeptember 14. péntek, 07:42

2018.szeptember 9 - Karcag

Írta: írnok
IWIWGoogle bookmarkFacebookTwitter

karcagEzen a szeptember eleji vasárnapon már a gyülekezet az imateremben zajló felújítás miatt a Hősök templomában gyűlt össze református testvéreink megértő szeretetéből.
Az igehirdetés szolgálatát Marton Zsolt testvér végezte, mert lelkipásztorunk az énekkarral együtt Karcagra ment.

Karcagon testvéreink hálaadó istentiszteletén vettünk részt. Az imaórán Meláth Rihárd buzdított. Az igehirdetés alapja I. Mózes 14:5-15:1 alapja volt: Isten ma is szól hozzánk. Ad vigasztalást és meg akar áldani. Meg tud és akar szabadítani. Legyünk hűségesek, hálásak, higgyünk Benne! -szólt Meláth Attila felhívása.
Az igehirdetés után a karcagi és a vendég testvérek közül többen bizonyságot tettek, gyülekezetünkből Tóthné dr. Ruzsa Mária.
Az istentisztelet után az egész ünneplő gyülekezet közös ebéden vett részt. A délutáni alkalom kezdetéig volt lehetőség beszélgetésre, ismerkedésre.
Délután az igehirdetés a Prédikátor könyve 3:9-14-ig alapján hangzott: mindenkit érdekel, hogy mit ér a munkája. Isten azt szeretné. ha a hit motiválna minket. Egész életünket hozhatjuk elé. Akkor élünk helyesen, ha hálás az életünk. A munka bár fáradság, de nem büntetés! Jól élünk: Legyünk ezért hálásak!
Ezt követően újból bizonyságtételek hangzottak el, a váciak részéről Murányi Anita és Kulcsár Gábor részéről.
Egész nap az énekkarunk szolgált Istent dicsőitő énekekkel.
Az alkalom után ismét terített asztallal vártak testvéreink.
Köszönjük vendégszeretetüket! Jó volt együtt lenni!

<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>
1. oldal / 137

Menü

Igehirdetések videón!

youtubelogo

A perc igeverse

Akiket megáld az Úr, öröklik a földet, akiket megátkoz elpusztulnak.
A zsoltárok könyve 37:22

Programok röviden

2018.11.25. vasárnap 10:00
Imaóra, istentisztelet
Igehirdető: id. Kulcsár Tibor

2018.11.25. vasárnap 17:00
Istentisztelet
Igehirdető: Merényi Zoltán

2018.11.27. kedd 18:00
Női kör

2018.11.29. csütörtök 18:00
Bibliaóra
Igehirdető: Meláth Attila

2018.12.02. vasárnap 10:00
Imaóra, istentisztelet
Igehirdető: Meláth Attila
Úrvacsora
Gyülekezeti óra

2018.12.02. vasárnap 17:00
Istentisztelet
Igehirdető: Meláth Attila
1.advent

2018.12.06. csütörtök 18:00
Bibliaóra
Igehirdető: Merényi Zoltán

2018.12.09. vasárnap 10:00
Imaóra, istentisztelet
Igehirdető: Meláth Attila

2018.12.09. vasárnap 17:00
Bemerítési istentisztelet
Igehirdető: Meláth Attila
2. advent

2018.12.11. kedd 18:00
Női kör

2018.12.13. csütörtök 18:00
Bibliaóra
Igehirdető: Tóth Zoltán

2018.12.15. szombat 19:00
Vox Humána és a Vác Civitas Szimfonikus Zenekar
Karácsonyi hangversenye

2018.12.16. vasárnap 10:00
Imaóra, istentisztelet
Igehirdető: Meláth Attila

2018.12.16. vasárnap 17:00
Istentisztelet
Igehirdető: Merényi Zoltán
3. advent

2018.12.20. csütörtök
Fadíszítés

2018.12.23. vasárnap 10:00
Imaóra, istentisztelet
Igehirdető: Meláth Attila
4.advent
Utána nyugdíjasok karácsonya közös ebéddel

2018.12.25. kedd 10:00
Imaóra, istentisztelet
Igehirdető: Meláth Attila
Karácsony

2018.12.25. kedd 17:00
Istentisztelet
Igehirdető: Meláth Attila
Gyermekek karácsonya

2018.12.30. vasárnap 10:00
Imaóra, istentisztelet
Igehirdető: Meláth Attila

2018.12.31. hétfő 17:00
Istentisztelet
Igehirdető: Meláth Attila
Óév

2019.01.06. vasárnap 10:00
Imaóra, istentisztelet
Igehirdető: Meláth Attila
Úrvacsora

2019.01.06. vasárnap 17:00
Istentisztelet
Igehirdető: Meláth Attila

 

 

 

A gyülekezet részletes programjának
excel táblázata xlsxide kattintva
 tölthető le

(2018.szept.-2019.jan.)


 

Követés

letöltés
face_small